fbpx

Екс-начальник косівської поліції заплатить 10 200 грн штрафу за п'яну їзду

Суспільство 13:10, 11.08, 2017

Івано-Франківський міський суд визнав винним у вчиненні адміністративного правопорушення за ст. 130 ч. 1 КУпАП екс-начальника Косівського відділу поліції, депутата Косівської районної ради Петра Васкула.

Нагадаємо, на світанку 25 червня патрульні зупинили "Hyundai Accent", якем кермував Петро Васкул. Авто порушило правила дорожнього руху на вулиці Набережній в Івано-Франківську.

Поліцейські запропонували водію пройти освідчення на алкоголь. В крові виявилося 1,05 проміле.

Як йдеться в постанові, яку виніс суддя Олег Лазарів, порушник на виклик до суду не з’явився. Однак його вина у вчиненні адміністративного порушення у суді доведена матеріалами справи. Зокрема, протоколом про адміністративне правопорушення; тестом на алкоголь; письмовими поясненнями свідків; актом огляду на стан алкогольного сп'яніння із використанням спеціальних технічних засобів та ін.

Суд визнав Васкула винним за ст. 130 ч. 1 КУпАП, оскільки він керував транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння. За постановою суду, екс-начальник косівської поліції має сплатити 10 200 гривень штрафу. Крім того, суд позбавив його права керувати транспортними засобами протягом року. Постанову Івано-Франківського міського суду Петро Васкул може оскаржити в апеляційному суді.

КУРС писав, що п'яний начальник Косівського відділу поліції Петро Васкул втікав від журналіста через двори приватних будинків і городи. Це сталося після того, як підполковник поліції Петро Васкул спровокував аварійну ситуацію.

Після цих гучних скандалів у Косові призначили нового керівника поліції, а його попередника відправили на пенсію. Втім, не відразу – як стало відомо КУРСу, після інциденту Васкула перевели в Івано-Франківський відділ поліції, а вже звідти провели на заслужений відпочинок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: