fbpx

Суд дозволив експертизу, яка визначить, чи відповідальні лікарі за смерть дівчинки в Івано-Франківській ОДКЛ

Суспільство 20:47, 12.02, 2019

Івано-Франківський міський суд дав дозвіл на проведення комісійної судово-медичної експертизи у розслідуванні випадку смерті дівчинки в обласній дитячій клінічній лікарні 11 жовтня минулого року.

11 жовтня минулого року близько 08 год. 40 хв. у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні померла пацієнтка. В Івано-Франківському відділі поліції ГУНП України розслідують цей випадок на предмет неналежного виконання своїх службових обов`язків працівниками ОДКЛ.

Відтак слідчі звернулись до суду з клопотанням про необхідність проведення комісійної судово-медичної експертизи в цій справі.

Слідчий суддя дослідив матеріали клопотання і визнав його обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню. Висновок у справі має дати експертна комісія Дніпропетровського обласного бюро судово-медичної експертизи.

Експерти мають з'ясувати, на які захворювання при житті страждала померла. Чи своєчасно, правильно і в повному обсязі надавалась їй медична допомога в Івано-Франківській ОДКЛ. Чи відповідала вона чинним протоколам МОЗ України та лікувального закладу, зокрема чи були проведені необхідні діагностичні дослідження.

Під час експертизи досліджуватимуть, чи правильно визначено об'єм опіків, які були крововтрати та показання до пересадки шкіри. Чи правильно і достатньо провели післяопераційні заходи і подальше спостереження впродовж доби, що передувала смерті пацієнтки. Чи правильно проводили лікарі ОДКЛ реанімаційні заходи та чи правильно виставили діагнози лікуючі лікарі за лабораторними аналізами. Чи могло призвести передозування анестезії до асистолії гострої серцевої недостатності (про що описано в описовій частині висновку експерта як причини смерті).

Врешті, мають встановити причину смерті хворої. І визначити, чи є причинно-наслідковий зв'язок між смертю пацієнтки та діями чи бездіяльністю лікарів ОДКЛ. І хто з лікарів несе відповідальність за неправильне і несвоєчасне надання медичної допомоги.

Нагадаємо, у жовтні минулого року в Івано-Франківській обласній дитячій клінічній лікарні померла трирічна дитина. Батьки тоді публічно звинуватили у смерті дівчинки лікарів. Ті відкринули звинувачення.

Дівчинку привезли в ОДКЛ з опіками – вилила на себе гарячий бульйон. Обпекла спину, правий бік і руку, на ногах та лівій руці були поодинокі опіки. Шість днів до моменту смерті дитина провела у лікарні.

Родичів запевняли, що стан хворої стабільний. Перев’язки їй робили під анестезією. Але чергова процедура призвела до смерті дитини. Батьки звинуватили медиків у неналежному виконанні своїх обов’язків. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: