fbpx

Експонати під мікроскопом: франківцям представлять унікальні шедеври мікромініатюр

Культура 11:47, 15.05, 2016

Виставка, яка увійшла в десятку дивовижних видовищ світу, в Івано-Франківську демонструватиметься вперше.

З 17 травня до 20 червня в приміщенні Ратуші, що на площі Ринок у Івано Франківську, можна буде побачити унікальну виставку мікромініатюр відомого майстра Володимира Казаряна.

На виставці представлять унікальні шедеври мікромініатюри, серед яких – знаменитий караван верблюдів у вушку голки, підкута блоха, букет троянд, стеблом яких служить людська волосина, скульптури на макових зернах, портрети на рисі і безліч інших мікромініатюрних творінь, які дивують людську уяву.

Творіння Казаряна, визнаного майстра мікромініатюрного мистецтва, стали прикрасами колекцій багатьох знаменитостей  президента Америки Білла Клінтона, президента Єгипту  Хосні Мубарака, президентів України  Леоніда Кравчука, Леоніда Кучми, відомого актора Арнольда Шварценеггера та інших.

Експонати оглядатимуть під мікроскопом при 300-кратному збільшенні.

Мозаїчний портрет Ісуса Христа розміром з 1-копійчану монету Майстер зібрав більш ніж з 10 тисяч мікрокаменів, а вишукані мережива, виткані з однієї сотої частини людської волосини.
За 15 років виставкової діяльності унікальна виставка об’їздила Україну, країни Прибалтики, побувала у Чехії, Єгипті, в Америці, де увійшла до десятки дивовижних видовищ світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: