fbpx

Фільм "Плем'я" став "Відкриттям року" Європейської кіноакадемії

Культура 15:43, 14.12, 2014

Стрічка "Плем'я" режисера Мирослава Слабошпицького здобула приз "Відкриття року" Європейської кіноакадемії.

27-ма церемонія вручення нагород Європейської кіноакадемії проходить у Ризі, повідомляє Телекритика.

Отримуючи нагороду, режисер картини Мирослав Слабошпицький подякував продюсеру стрічки – своїй дружині Олені Слабошпицькій. Також він зазначив, що під час відкриття церемонії ведучі згадали про ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Зазначимо, на здобуття цього призу, окрім України, претендували Іспанія ("10 000 км (Довга дистанція)" Карлоса Маркеса-Марсета, Фернандо Франко із психологічною драмою "Поранений"), Франція (Party Girl Марі Амачукелі, Клер Бургер та Самуеля Теі) та Великобританія (політична драма "’71").

Нагадаємо, фільм "Плем'я" був одним із претендентів на подання від України в Американську кіноакадемію кандидатом у номінації "Найкращий фільм іноземною мовою". Однак в українському Оскарівському комітеті вирішили, що Україну представлятиме "Поводир" Олеся Саніна.

На рахунку "Племені" вже понад 30 призів міжнародних кінофорумів. А найперший тріумф картини відбувся на Міжнародному Каннському кінофестивалі, де вперше в історії українська стрічка здобула три призи конкурсної програми "Тиждень критики". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: