fbpx

Фото проекту змін до Конституції України вже з'явилися у соцмережах

Політика 14:17, 25.06, 2014

Фото проекту змін до Основного закону, які пропонує Президент України Петро Порошенко, вже з'явилися у соцмережах

Народний депутат і лідер "Свободи" Олег Тягнибок виклав на своїй сторінці у Facebook 11 сторінок проекту змін до Конституції України, які пропонує внести президент Петро Порошенко.

1

 У проекті зазначено, що якщо нардепа призначено на іншу посаду і протягом 20 днів він не здав мандат, то місце під куполом Ради його має позбавити суд. Водночас нардеп, який перестав бути громадянином України чи виїхав на постійне місце проживання за кордон, також перестає бути парламентарем. У цих випадках для припинення повноважень достатньо рішення Ради.

У проекті також визначено, що саме парламентська коаліція (більшість) пропонує президентові кандидатуру прем'єра, а прем'єрові – міністрів.

У документі виписані права та обов'язки Ради, президента, прем'єра. Зокрема, оголосити воєнний стан може лише парламент за поданням президента. Крім того, детально розписано, хто подає кандидатуру, а хто затверджує на ту чи іншу високу посаду в державі. Внесені певні зміни і до статтей, що стосуються місцевого самоврядування.

До кінця сьогоднішнього дня нардепи мають внести свої пропозиції до проекту Порошенка. А вже завтра президент внесе цей документ на розгляд парламенту. Крім того, проект змін направлять і у Венеціанську комісію.

Порошенко запевняє, що єдиною державною мовою залишиться українська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: