fbpx

Франківчанка переїхала в село, щоб дати притулок півсотні котів і собак

Суспільство 17:53, 25.11, 2018

Франківчанка Ірина Якимів два роки тому переїхала в підміське село на дачу і організувала там притулок для чотирилапих.

Ірина Якимів – родом з Івано-Франківська, останні два роки живе в одному із сіл Івано-Франківської області, біля лісу. Точне місцезнаходження її дому жінка просить не згадувати. Каже, підкидають тварин постійно, не дуже допомагають навіть камери спостереження.

Рятувати тварин Ірина Якимів почала давно. Більше 10 років тому вона та ще троє небайдужих заснували у Франківську організацію "Всесвіт тварин". Собак і котів підбирали на вулиці, годували й лікували у будинку Ірини на вулиці Вишневського, пише Репортер. Переважно тварин віддавали, але деяких тримали у створеному притулку. Потім переїхали через скарги сусідів, яким заважав гавкіт.

1

"Я вирішила зробити притулок тут, у своєму дачному будинку. Спочатку в ньому жив і доглядав тварин хлопець-волонтер, потім волонтерка – переселенка з Донецька, але надовго ніхто не затримався, – говорить Ірина. – Одного дня я приїхала замінити волонтерку, це було якраз під Новий рік. З того часу живу тут, уже другий рік", – розповідає жінка.

Зараз у неї мешкають майже 70 тварин – понад 40 котів і майже 30 собак. За всіма жінка доглядає сама. Її день повністю складається з приготування їжі тваринам і прибирання вольєрів. Годує кашею, бульйоном і сухим кормом. На день витрачає 20-кілограмовий мішок корму для собак, це більше 300 грн. Для котів фірма "Федик" привозить ковбасні корми оптом. Воду закачують з річки. 

2

Крім витрат на харчування, є ще лікування у ветклініці: навіть звичайне виведення глистів і блох у всіх хвостатих мешканців притулку коштує 1000 грн на місяць. Також у будинку немає газу, стоять електрообігрівачі, тож на світло щомісяця витрачають близько 3000 грн.

57-річна Ірина за фахом вчитель історії, але зараз не працює – весь вільний час йде на тварин. Живе притулок на гроші, які заробляє її чоловік, та їх все одно не вистачає. За її словами, не відмовляється ні від коштів, ні від харчів чи навіть дощок для будівництва вольєрів. Зв’язатися з власницею притулку можна через організацію "Дім Сірка". Допомогти фінансово також можна, перерахувавши гроші на картку Ірини Якимів: 5168 7422 2305 9001.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: