fbpx

"Франківськ європейський": експерти обговорили перспективи міста

Суспільство 21:46, 24.05, 2019

Пріоритети розвитку міста у культурі, мистецтві, освіті та бізнесі спробували окреслити учасники експериментальної дискусії "Франківськ європейський".

Учасники молодіжної організації СТАН ініціювали обговорення пріоритетів для розвитку Івано-Франківська у чотирьох напрямках. До дискусії долучились громадські діячі, митці, освітяни, підприємці, журналісти з Франківська та інших міст.  

Експерти спробували визначити місце Франківська на культурній мапі Європи.

"Місце Франківська на мапі Європи має визначатися в голові кожного з мешканців,або тих, хто любить Івано-Франківськ, їздить сюди. Тут все можливо!" – каже редакторка онлайн видання "Заборона" Катерина Сергацкова.

Письменниця Любов Якимчук нагадала про Станіславський феномен.

"Якщо говорити про місце Франківська на культурній мапі, я завжди згадую письменників Станіславського феномену, яких перекладають і публікують в Європі. Ці письменники представляють цілу Україну і Франківськ зокрема. Хотілося, щоб цього було більше. Але для Франківська доволі добре", – сказала письменниця.

Франківський громадський діяч та підприємець Андрій Фармуга звернув увагу на значну кількість культурних і соціальних проектів у невеликому місті.

"Це означає, що існує достатня кількість майданчиків для їх проведення, є аудиторія, якій це цікаво. Ті люди, які відвідують такі події, після яких пробують реалізувати почуте, експериментувати, кооперуватись. В цьому і є феномен Франківська".

Представниця Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Лідія Фесенко зауважила, що Франківськ має проекти, які стали цінними для всієї країни.

"Я була в 23 областях України, і я можу сказати одне: для того, щоб місто було культурним, найважливіше, щоб були люди, які його люблять і які не хочуть його покидати, а робити кращим. Я думаю, що у Франківську є хороші ідеї, які варто підтримувати і поширювати по Україні. Це місто не лише розвивається, а й надихає інші міста. Це добре для України і є для Європи певною точкою культури", – сказала Лідія Фесенко.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: