fbpx

Франківськ очолив рейтинг прозорості інвестиційного сектору міст України

Суспільство 17:59, 18.12, 2018

У рейтингу прозорості інвестиційного сектору 100 міст України Івано-Франківськ здобув перше місце, отримавши 15 з 20 можливих балів.

Для складання рейтингу перевіряли наявність антикорупційних програм, існуючої та опублікованої політики щодо конфлікту інтересів у міських радах, перевірки роботи міських підприємств, можливості в інвестиційному секторі тощо, передає прес-служба Івано-Франківської міської ради.

Прозорість інвестиційної сфери 100 найбільших міст України вимірювало Українське представництво міжнародної антикорупційної мережі "Transparency International" у рамках програми "Transparent cities".

Над методологією досліджень разом із фахівцями TIU працювали й іноземні інвестори, а також підприємства України і соціальні підрозділи міських урядів. Для того, щоб відобразити справжню прозорість міста в інвестиційній сфері, було сформовано 17 індикаторів. 

За показниками прозорості інвестиційної привабливості Івано-Франківськ обійшов Київ і Вінницю та посів перше місце в рейтингу. Для того, щоб досягти максимального показника, Франківську рекомендують "впровадити електронні аукціони сезонної торгівлі, підключити місто до платформи, яка допомагає людям відкрити власний бізнес, опублікувати перелік чинних регуляторних актів, включити до членів виконавчого комітету підприємців".

"Вітаємо, Івано-Франківськ. Ваші  конкуренти – найбільші міста України, зокрема й місто-мільйонник Київ, яке вам вдалося обійти. Це не просто рейтинг, адже він базується на реальних дослідженнях. Не дивно, що місто Івано-Франківськ посіло перше місце. На інвестиційному порталі постійно наперед публікуються проекти регуляторних актів, повний опис інвестиційних проектів (не тільки міської ради, а й місцевого бізнесу й громади), високий рівень відкритості діяльності влади. Інвестиційні рейтингові агентсва вбачають велику перспективу у вашого міста. Впевненими кроками ви виходите на міжнародну інвестиційну мапу",  зазначив голова правління "Transparency International" Ярослав Юрчишин.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: