fbpx

Франківська блогерка відтворила "Весняну зупку" за рецептом Ольги Франко

Культура 13:55, 13.03, 2016

Журналістка Ольга Мончук, яка веде кулінарний блог в мережі, взялася перевірити на смак рецепти з кулінарної книги Ольги Франко.

Минулого тижня Ольга Мончук повідомила, що започатковує новий кулінарний проект – буде відтворювати і при потребі вдосконалювати, відповідно до сучасних смаків, страви за рецептами відомої галицької кулінарки початку минулого століття Ольги Франко. 

Читайте також: Жабки з підбивкою, студенець із черепах: Франківська журналістка "оживить" кухню Ольги Франко.

Першою стравою з відомої книги переписів були канапки   сучасні грінки з тушкованими грибами. Тепер блогерка перевірила на смак зупу "Вівсянка", яку назвала весняною. 

1

"У моїй сім'ї думки про неї розділилися. Загалом я люблю дієтичні овочеві зупки, тому мені такий варінт першої страви дуже навіть сподобався. Моя мама   дуже любить такі легкі та поживні зупки, тому вона була від неї в захваті. А от мій чоловік, як і більшість представників сильної статі, любить наваристі бульйони, тому така легка зупка йому закономірно не дуже сподобалася. Його вердикт   "прісна". Хоча на другий день його думка щодо цієї страви дещо змінилася, після другої ложки цієї зупи він вже сказав: "Смачно!". А й справді, на другий день вона стала ще смачнішою, мабуть, тут діє та ж магія, що і з борщами",   описала результат Ольга Мончук.

Щоб трішки додати страві пікантності, замість масла її можна заправити підсмаженим копченим беконом, радить кулінар.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: