fbpx

Франківська поліція відкрила кримінальне провадження за фактом поранення 17-річної дівчини феєрверком

Суспільство 12:02, 20.12, 2017

За фактом поранення 17-річної студентки ПНУ петардою під час відкриття головної ялинки міста розпочате кримінальне провадження за ст. 272 ККУ – Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.

Про це розповів речник управління патрульної поліції Івано-Франківська Микола Гурак. 

"До поліції надійшов лист від міського департаменту культури з проханням забезпечити безпеку й запобігти небажаним ситуаціям. На площі працювали 16 поліцейських і 5 представників Муніципальної варти. Патрульні почули вибух, побачили паніку. Патрульні намагались надати меддопомогу потерпілій: дівчинка була без свідомості і втратила багато крові, її забрали медики",  розповів Гурак.

Відстань від пускової установки до людей була невеликою, але, каже Гурак, чи відповідало розташування техніці безпеки – з'ясує слідство. Також перевірять, чи минулорічне розпорядження міського голови Івано-Франківська про заборону феєрверків вважається чинним і сьогодні. 

На місці нещасного випадку поліція вилучила серветки з кров'ю, залишки піротехніки, електронні плати і циліндри. За фактом порушене кримінальне провадження за ст. 272 ч. 1 ККУ. 

Як писав КУРС, під час відкриття ялинки 17-річну дівчину, студентку ПНУ з Верховинщини, поранило петардою від феєрверка. В лікарні дівчина прийшла до тями, лікарі запевнили, що загрози для життя немає. Медики діагностували струс мозку, крововилив у мозок, гематоми. 

Студенти Прикарпатського національного університету звернулися до міського голови Руслана Марцінківа з вимогою пояснити причини нещасного випадку. Сьогодні вранці Марцінків оприлюднив офіційний коментар, в якому попросив вибачення у дівчини та її родини, запевнив, що винні отримають догани, а міськрада оплатить лікування потерпілої. 

У мережі опублікували відео з телефона потерпілої

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: