fbpx

Франківські активісти просять прокуратуру поцікавитись "бідними" депутатами та чиновниками

Політика 15:39, 19.11, 2015

Івано-франківські активісти звернулися до прокуратури з вимогою перевірити законність виділення коштів з Івано-Франківського міського бюджету двом депутатам міськради Ярославу Бачкуру, Роману Микулі та начальнику управління культури Мирославу Петрику.

Сьогодні Івано-Франківська міська прокуратура зареєструвала звернення громадської організації "Залізний тризуб" щодо законності отримання матеріальної допомоги на лікування двом депутатам міськради та начальнику управління культури.

"Звернення в прокуратуру по "бідному" ‪#‎Петрику‬ та "бідних" депутатах зареєстрували. Все, що від нас, – ми зробили, побачимо, на що здатний закон",  пише у мережі Фейсбук Наталя Сербин.

Активістка зазначає, що за цим фактом уже відкрито кримінальне провадження і їхнє звернення додане до матеріалів справи.

"В прокураті мені повідомили, що звернення додали до справи, бо вже відкрите кримінальне провадження", – повідомляє Сербин.

Нагадаємо, Ярослав Бачкур володіє ресторанним комплексом "Мочари" площею в 442 кв. м в Богородчанському районі, а також нерухомістю в Рожнятівському і Тисменицькому районах. 

Як писав КУРС, міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус наприкінці своєї каденції виділив з бюджету на лікування двох депутатів міської ради 360 тисяч гривень – представнику партії ВО "Свобода" Романові Микулі та члену партії ВО "Батьківщина" Ярославу Бачкуру.

Таким самим чином начальник управління культури Мирослав Петрик отримав з франківського бюджету майже півмільйона гривень на житло. Пізніше він пояснював, що мешкає в аварійному будинку з двома дорослими синами і внуками. Тому франківські активісти перевірили, як насправді живе "бідний" чиновник.

Днями в аналогічному скандалі з роздаровуванням грошей підлеглим "засвітився" голова ОДА Олег Гончарук. Він виділив 800 тис. грн на покращення житлових умов 4 працівникам ОДА і апарату облради. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: