fbpx

Франківські активісти запропонували міськраді створити "компромісну" комісію щодо забудови озера

Суспільство 12:57, 25.04, 2016

Депутатська комісія Івано-Франківської міської ради з питань містобудування іі земельних відносин перенесла розгляд питання про поділ земельної ділянки біля озера, на якій веде будівництво компанія "Вамбуд" і погодилася на пропозицію активістів ініціативи "вільне озеро" про створення тимчасової депутатської комісії, яка мала б виробити компромісне рішення стосовно резонансної забудови.

Створити тимчасову депутатську комісію запропонував активіст Тарас Случик.

"Ми підтримуємо ідею компромісу. Давайте підготуємо нормальний текст проекту рішення, який не буде викликати такого спротиву", – сказав Случик.

Він запропонував земельній комісії рекомендувати сесії міської ради створити тимчасову контрольну комісію, в яку увійдуть депутати від різних фракцій  та представники громади, щоб вивчити питання будівництва поблизу озера в районі вул. Ленкавського. Однак інші громадські активісти запропонували, аби ця комісія вивчила проблему забудови рекреаційної зони навколо всього озера. Земельна комісія підтримала пропозицію і рекомендувала міській раді створити тимчасову контрольну комісію із залученням представників громадськості для пошуку компромісу забудови зеленої зони біля озера.

Як писав КУРС, будівельна компанія "Вамбуд" планує продовжити будівництво на вулиці Ленкавського поруч із міським озером. Зокрема, по вулиці Ленкавського, 17-г, де вже майже завершена перша багатоповерхівка, будівельна компанія планує завершити ще дві. Будова викликала чималий резонанс: громадські активісти вимагають зберегти ділянку як зелену зону. Відтак, Вамбуд запропонував компроміс: приблизно 0,7 га із загальної площі забудови 1,8 га компанія пропонує передати місту та зобов’язується облаштувати на переданій території сквер за власний рахунок. Активістів "вільного озера" пропозиція "Вамбуду" не задовольнила. 

Рішення про поділ ділянки сесія міськради має розглянути вже завтра.

У франківських спільнотах в соцмережах нема одностайності стосовно компромісної пропозиції "Вамбуду": частина громади проти забудови, частина – за компроміс з забудовником. 
Запрошуємо висловити свою думку в опитуванні: 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: