fbpx

"Вамбуд" хоче продовжити будівництво на озері, взамін обіцяє громаді сквер з фонтанами і спортмайданчиком

Суспільство 20:04, 05.04, 2016

Будівельна компанія "Вамбуд" планує продовжити будівництво на вулиці Ленкавського поруч із міським озером. Громаді обіцяє на частині ділянки облаштувати відпочинкову зону за власні кошти.

По вулиці Ленкавського, 17-г, де вже майже завершена перша багатоповерхівка, будівельна компанія планує збудувати ще дві. Приблизно 0,7-0,8 га із загальної площі забудови 1,8 га компанія пропонує передати місту та зобов’язується облаштувати там сквер. Відповідне рішення про поділ ділянки незабаром розгляне виконком та сесія міськради. 

"На кадастровій карті ця земля призначена під житлову та громадську забудову. Коли ми передаємо частину площі на місто, ми відразу на сесії маємо прийняти рішення про зміну цільового призначення під сквер, – розповів директор ПП "Вамбуд", депутат міськради Микола Ковальчук Наша фірма готова повністю зробити облаштування цього скверу від початку до кінця".

Також Ковальчук обіцяє у майбутньому сквері облаштувати кілька фонтанів, відпочинкові зони, дитячі майданчики і навіть міні-футбольне поле.

Нагадаємо, будівництво біля міського озера розпочалося на земельній ділянці, яка перебувала в оренді колишнього підприємця, а зараз очільника Департаменту охорони довкілля ОДА Ріяфета Гасимова. Генпідрядником є ПП "Вамбуд".

Громадські активісти заявили про незаконність забудови рекреаційної території і вимагали зупинити будівництво. Під тиском громадськості міськвиконком рекомендував не продовжувати договір з Гасимовим. Івано-Франківська міська рада 26 травня також відмовила Гасимову у поновленні договору оренди землі поблизу міського озера. Рішення міської ради підтвердив Апеляційний суд Львівської області.

Також Львівський апеляційний адміністративний суд відмовив Гасимову і залишив у силі рішення суду першої інстанції про скасування реєстрації декларації про початок виконання будівельних робіт.

Наразі всі будівельні роботи на скандальній ділянці біля міського озера в Івано-Франківську призупинено ухвалою Окружного адміністративного суду. 

Як писав КУРС, у серпні минулого року Ковальчук заявив, що будівельна компанія "Вамбуд" добровільно призупиняє будівництво біля міського озера. Директор "Вамбуду" заявив, що готовий чекати до вирішення ситуації в правовому полі. 

Сьогодні Ковальчук зазначив, що не готовий судитися з міською радою, оскільки судові процеси можуть тягнутися роками. Крім того, він заявив, що відмовився від будівництва на сусідній ділянці, яку орендує підприємець Костянтин Бородайко. Ділянку ж Гасимова, де будівництво вже розпочате, він хотів би завершити, пропонуючи місту взамін "своєрідну інвестиційну угоду" – фінансування сучасного скверу. Також забудовник зізнається, що так званий фізкультурно-оздоровчий центр має намір перевести у житлову забудову.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: