fbpx

Франківські бігуни перед Півмарафоном тренувалися і куштували круасани з йогуртами. ФОТО

Спорт 17:00, 15.09, 2018

Сьогодні, 15 вересня, в Івано-Франківську провели відкрите безкоштовне тренування для любителів бігу. Захід провели у рамках підготовки до Франківського Півмарафону (Frankivsk Half Marathon’2018), який відбудеться вже 23 вересня.

Майстер спорту Володимир Юрчук та чемпіонка світу з легкої атлетики Неля Непорадна на власному прикладі показали, як правильно готуватись до пробіжки та які вправи потрібно виконувати, аби не нашкодити собі та почуватися комфортно під час тренувань. Після спільної розминки відбувся забіг на 3 кілометри та ще кілька корисних вправ для зміцнення м'язів. Опісля тренер Андрій Протас показав присутнім, як розім'яти м'язи після тренувань.

"Це певною мірою самомасаж, який допомагає тілу відновитись. Тут ми працюємо локально з кожною групою м’язів. Важливо знати точки, де можна натиснути, аби дійсно розслабити м’яз та зняти напруження. Ідеально такі вправи робити перед заняттям спортом і після", – пояснює Протас.

Окрім того, Володимир Юрчук розповів, як правильно вибрати взуття для бігу і які особисті фактори потрібно враховувати.

"Для бігунів, що біжать довгі дистанції по асфальту, бруківці чи бетону, потрібно обирати кросівки з доброю амортизацією. Тому підошва має бути товста, можливо, зі спеціальними гелевими подушечками. Також таке взуття варто обирати людям із зайвою вагою, аби зменшити навантаження на суглоби. При тому варто враховувати також, як ви ставите ногу під час бігу. Якщо завалюється носок всередину – варто взяти кросівки зі спеціальним ущільненням з внутрішнього боку. Ідеально – це купувати взуття після спеціального тесту, які проводять у спортивних магазинах, аби визначити, яке взуття підходить", – каже тренер.

Також для для всіх присутніх влаштували частування – пункт гідратації та харчування з водичкою, круасанами та йогуртами.

Нагадаємо, платформа "Тепле Місто" проводить Півмарафон вже п'ятий рік поспіль у рамках програми "Гарячий спорт". Мета проекту – сприяти популяризації ідей здорового способу життя, поширювати досвід проведення спортивних заходів і формувати спільноту однодумців, пропагувати і втілювати принципи сталого розвитку міста. Frankivsk Half Marathon – один із найбільших бігових заходів Західної України. Зареєструватися на Півмарафон можна на сайті run.if.ua. Реєстрація триватиме до 19 вересня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: