fbpx

Франківські патрульні розповіли, скільки коштуватиме евакуація авто для порушників

Суспільство 18:54, 10.02, 2016

Більше тижня правопорядок та спокій на вулицях Івано-Франківська забезпечують нові патрульні поліцейські. Загалом іванофранківці появі патрульних зраділи, адже сподіваються, що місто стане безпечнішим не лише вдень, а й у вечірній час.

Втім, є й такі, хто не зовсім вдоволені новим порядкам. Здебільшого через те, що довгі роки водіям на вулицях та дорогах міста можна було поводитись зухвало та паркуватись абияк. А тепер їм потрібно звикати до старих-нових правил і дотримуватися порядку на дорогах, особливо тих, які стосуються правил зупинки-стоянки, передає Фіртка.  

Якщо у перші дні поліцейські виписували постанови та проводили із водіями профілактичні бесіди, через кілька днів розпочали штрафувати злісних порушників. А відтак, евакуйовувати автомобілі на штрафмайданчики.

Лише за перший тиждень роботи поліцейські евакуювали 12 неправильно припаркованих автомобілів, що стало шоком для франківських водіїв.  

Як повідомив прес-секретар управління патрульної поліції в Івано-Франківську Микола Гурак, загалом за дев’ять днів роботи патрульних евакуйовано 20 автомобілів. Тоді як евакуатор виїжджав 34 рази, але 14 разів до евакуації не доходило, адже приходили водії і їм патрульні вручали виписану постанову.   

Нагадаємо, штраф за паркування у невизначеному місці коштує франківським водіям 255 грн. Втім, якщо автомобіль припаркований із суттєвим порушенням та перешкоджає безпечному руху транспорту, то водій викладе зі своєї кишені 510 грн штрафу і може навіть позбутися авто. Адже зазвичай в останньому випадку авто евакуйовують.

Варто зазначити, що в разі евакуації франківські водії не тільки сплачуватимуть штраф 510 грн, а й мають оплатити послуги евакуатора і заплатити за кожну добу зберігання атомобіля на штрафмайданчику. Перший тиждень перебування на штрафмайданчику коштує 140 гривень за добу, а починаючи з другого тижня – 24 грн. за добу.

Загалом, за нескладними підрахунками, евакуація автомобіля обійдеться водію приблизно в тисячу гривень. Тож є надія, що франківські водії стануть обачнішими до дорожніх знакі, а порушників, які паркуватимуться абияк, буде значно менше. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: