fbpx

Франківські студентки виграли стипендію "Leonhard-Euler-Programm". ФОТО

Суспільство 13:13, 24.09, 2017

Магістранти кафедри біохімії та біотехнології Марія Головчак та Наталя Петрів за активної допомоги їхніх наставників стали переможцями стипендіальної програми Leonhard-Euler-Programm 2017/2018, яка підтримується Німецькою службою академічних обмінів (Deutscher Akademischer Austausch Dienst, DAAD).

Програма передбачає виконання магістерської роботи з подвійним керівництвом: з німецького боку керуватиме роботою студенток буде Dr. Tetyana Yevsa, з українського – професори університету Володимир Лущак та Галина Семчишин. Загальна тривалість стипендійної програми – 10 місяців, з яких 3 місяці магістранти проводитимуть дослідження у Вищій медичній школі Ганновера (Німеччина) (Hanover Medical School, Germany) та 7 місяців у рідному університеті, інформує прес-служба ПНУ імені Василя Стефаника.

Магістранти вивчатимуть біохімічні та імунологічні процеси у мишей, що утримуються на дієті з високим вмістом жиру та з періодичним годуванням.

Тема дослідницької роботи Марії Головчак: "Influence of intermittent- and high fat diets on oxidative stress and immune responses in mice".

 Тема дослідницької роботи Наталії Петрів: "Influence of intermittent- and high fat diets on carbonyl stress and immune responses in mice".

Наразі наші магістранти вже перебувають у Вищій медичній школі Ганновера (Німеччина) де відвідали лабораторію Dr. Tetyana Yevsa.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: