fbpx

Франківські студенти-медики перемогли на чемпіонаті України з гирьового спорту

Спорт 07:17, 01.03, 2018

Днями в Києві відбувся чемпіонат України з гирьового спорту серед студентів. Команда Івано-Франківського національного медичного університету здобула перше загальнокомандне місце серед 28 вишів, а один зі студентів встановив рекорд України.

Лідер університетської збірної з гирьового спорту Олександр Шваб привіз додому не лише чергове звання чемпіона України, а й сертифікат рекорду України серед студентів. Його 87 підйомів у поштовху довгим циклом стали найкращим результатом в історії студентського спорту України, пише прес-служба ІФНМУ. Досягнення заслужило оплески від суддів та учасників чемпіонату. Це вже треті студентські змагання для Олександра і третій титул чемпіона.

"Перед змаганнями я зігнав дуже багато ваги, тому переживав, але коли на змаганнях оголосили, що скоро мій виступ і я почав розминатися, то переживання як рукою зняло, – розповідає Олександр.  Я знав, що є рекорд у 79 підйомів, і завдяки добрій підготовці до змагань знав, що я можу його побити".

Сергій Шваб посів третє місце у вазі до 70 кг. Його результат  64 підйоми.

"Ми вже довгий час займаємося гирьовим спортом і вже знаємо і розуміємо вимоги нашого тренера Романа Михальчука,  говорить Сергій Шваб.  Ні на тренуваннях, ні на змаганнях уже не постають питання, чому треба робити ті чи інші вправи. Наш досвід грає важливу роль".

Ірина Савчин здобула бронзову медаль у вазі до 70 кг. Вона виконала 65 підйомів у ривку.

"Це чудове відчуття, коли їдеш на змагання дружною командою,  розповідає Ірина.  Ми постійно допомагали одне одному, підтримували, і коли врешті виграли командний Кубок, нас переповнювали неймовірні емоції. Це був чудовий чемпіонат. Раджу всім студентам знайти себе у спорті, це чудовий спосіб покращити своє здоров’я, тримати себе у формі, а коли ти добре почуваєшся фізично, то й навчатися легше".

Ще одну медаль у командну скарбничку ІФНМУ додав лікар-інтерн Володимир Шевага. З результатом 50 підйомів також посів третє місце у вазі до 80 кг. Досвідчений спортсмен-гирьовик таки зміг знайти час на підготовку до змагань навіть попри те, що він вже проходить інтернатуру. Бронзову нагороду виборов і студент четвертого курсу Петро Юзьків. У ваговій категорії до 90 кг він зробив 51 підйом поштовхом довгим циклом.

Одночасно зі студентською першістю відбувався чемпіонат України серед юнаків і дівчат. У ньому взяла участь другокурсниця медичного коледжу ІФНМУ, 16-річна Христина Макота, яка здобула звання чемпіона України у ривку (результат  40 підйомів).

"Змагання були доволі важкі, у моїй категорії було вісім конкуренток,  розповідає дівчина.  Але завдяки чудовій підтримці всієї нашої команди, настановам тренера мені вдалося посісти перше місце".

1

"Цей чемпіонат показав, яку ми зараз маємо чудову збірну команду з гирьового спорту,  говорить тренер студентів, Заслужений майстер спорту України, доцент кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання Роман Михальчук.  Ми маємо великий досвід виступів на змаганнях всеукраїнського та міжнародного рівня, і завдяки цьому кожен наш студент вже знає, як готуватися до змагань, що робити на розминці, як налаштувати себе перед виконанням вправи. Вони показують дуже відповідальне і професійне ставлення, чудово підтримують одне одного, і завдяки усім цим чинникам ми показуємо хороші результати. Ми дякуємо ректору університету професору Миколі Рожку і керівництву нашої кафедри за постійну всебічну підтримку та сприяння нашим студентам у заняттях та виїздах на змагання. Без цього таких успіхів не було б".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: