fbpx

Франківські судді не збираються робити з процесу Коцаби шоу на догоду Монтян

Суспільство 14:30, 27.11, 2015

"Юридичним блефом" та піаром назвали захист Тетяною Монтян скандального блогера Руслана Коцаби в суді.

В Івано-Франківському міському суді, де слухається справа про державну зраду Руслана Коцаби, відбулася прес-конференція з приводу останнього судового засідання. Воно викликало резонанс у ЗМІ через провокаційну поведінку захисника обвинуваченого Тетяни Монтян. 

"Обговорення цього процесу в ЗМІ дало підстави для коментарів юристів з приводу ведення судового засідання, зокрема щодо поведінки учасника процесу адвоката Тетяни Монтян. В даному випадку це стратегія скандально-емоційних висловлювань, які направлені виключно на привернення уваги до своєї персони з метою піару і нічого спільного з наданням професійного захисту не мають", – повідомив Тарас Антоняк, голова Івано-Франківського міського суду. 

За його словами, в суду немає завдання допомагати будь-кому в цих цілях, ставати картинкою для шоу та, можливо, створювати образ ще однієї жертви.

Читайте також: Адвокат Коцаби зірвала засідання суду, обізвавши свідка "маніяком-вбивцею"

Ситуація, що склалася, свідчить не про слабкість, навпаки  про витримку і професійність суду, вважає Антоняк. Він наголошує, що суд використовуватиме тільки ефективні і законні засоби впливу на поведінку учасників процесу  суд знає і вміє їх застосовувати. 

"Реагування повинне бути ефективним. Якщо є порушення, за це порушення людина має відповідати. Ми десь розуміємо ту грань, яка є підставою для реальної відповідальності",  вважає голова Івано-Франківського міського суду.

На запитання журналістів, що Монтян має зробити, щоб суд на неї відреагував, Тарас Антоняк віджартувався:

"Я не можу коментувати і підказувати, що їй зробити".

Справа Руслана Коцаби слухається з 30 березня 2015 троку, проведено за цей час 15 судових засідань, допитано 38 свідків. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: