fbpx

Франківські волонтери разом із пластунами зібрали "коляду" для пораненого Олега Івахнюка

Суспільство 10:17, 17.01, 2017

Група "Поранені SOS" колядувала, щоби зібрати допомогу пораненому. До коляди на допомогу калушанину Олегу Івахнюку, який проходить лікування і відновлення за кордоном, долучилися також молодші пластуни станиці Івано-Франківська.

"Цього року благодійна коляда була для #ОлегаІвахнюка, пораненого вояка з Калуша, який зараз на дуже важкій реабілітації у Барселоні. Дякуємо всім за пожертви, за те, що не забуваєте про наших військових і допомагаєте. Велика подяка волонтерам та хору "В руках Марії", керівнику Надія Дяченко. За перший день коляди було зібрано 8713 грн. Кошти перераховано на рахунок Олега", – повідомили волонтери "Поранені SOS". 

Читайте: Поранений Олег Івахнюк стає на ноги: попереду ще одна операція – потрібна допомога

До ініціативи долучилися і франківські скаути. Молодші пластуни заколядували матері пораненого воїна АТО та передали їй кошти на лікування сина.

ідбулася міжгніздова Різдвяна свічечка гнізд число 3 "Лісові бешкетники" та число 56 "Рута-м'ята". Різдвяна свічечка – це традиційний пластовий захід, який веде свою історію від 1950 р. і був започаткований в діаспорі. Пластуни по цілому світі духовно об'єднувалися, запаливши символічну "свічечку" в той час, коли в Україні сходила перша зірка і починався Святвечір. Традиція збереглася до сьогодні: пластуни сходяться разом і спільно запалюють "свічечку" – символ духовної злуки всіх пластунів з цілим українським народом.

Новаки та новачки станиці Івано-Франківськ спільно зібралися, щоб запалити різдвяну свічечку, колядками прославити новонародженого дитятка Ісуса. На святковому заході пластуни показували і свої гніздові вертепи. 

До пластової домівки на коляду прибула особлива гостя – пані Люба, матір добровольця штурмового загону "Донбас" Олега Івахнюка, який свого часу був учасником Революції Гідності, а з початком російської окупації записався у добровольці. Поранення отримав влітку 2014 р. на Луганщині, переніс кілька десятків операцій і зараз перебуває на лікуванні та реабілітації в Іспанії.

Пластуни передали на лікування Олегу Івахнюку заколядовані кошти – 2500 грн з благодійного вертепу гнізда число 56 "Рута-м'ята" (1800 грн) та вертепу пташат (700 грн)", – розповіли про захід "Пласту" волонтери групи "Поранені SOS".

Вони подякували всім, хто приймав у себе колядників.

1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: