fbpx

Франківського лікаря, який відмовився надати допомогу постраждалому, звільнено з посади

Суспільство 16:12, 30.03, 2016

Завідувача консультативної поліклініки Івано-Франківської ОДКЛ Богдана Марусика, який відмовився надати допомогу чоловіку з розбитою головою, звільнено з посади.

Про це КУРСу повідомили у прес-службі Івано-Франківської ОДА.

У департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації висловлюють обурення поведінкою завідувача консультативної поліклініки Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні Богдана Марусика, який байдуже поставився до людського життя, не надав допомоги постраждалому поблизу медичного закладу прикарпатцю і у грубій формі спілкувався з представниками ЗМІ. За словами директора департаменту Мирона Матейка, вчора головний лікар ОДКЛ виніс догану своєму підлеглому, а сьогодні відбулися збори трудового колективу, наслідком яких стало звільнення Богдана Марусика.

"Його дії в обласній дитячій клінічній лікарні так, як і у департаменті охорони здоров’я, вважають неприпустимими, такими, що не поєднуються з фахом медика, – зазначив у коментарі Мирон Матейко. – У тій ситуації, що склалася, Богдан Марусик як лікар мав би поцікавитися станом постраждалого і організувати надання йому першої медичної допомоги. Він цього не зробив, за що й поніс відповідальність".

Як повідомляв КУРС, вчинок лікаря засудила голова громадської ради при департаменті охорони здоров'я Івано-Франківської облдержадміністрації, педіатр Оксана Манюх. "Для мене Марусик як лікар більше не існує", – заявила Манюх. Також негайного звільнення Богдана Марусика вимагав священик УГКЦ Руслан П'яста.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: