fbpx

Франківських спецпризначенців, які затримали під Маріуполем п'яних СБУшників, судять в закритому режимі

Суспільство 10:16, 08.11, 2017

Суд у справі бійців з батальйону "Івано-Франківськ", які в жовтні 2016 року на блокпості затримали нетверезих працівників СБУ, зробили закритим.

Про це розповів заступник командира зведеного батальйону "Івано-Франківськ" Олександр Гришненко, який на момент затримання працівників СБУ і військкомату був командиром блокпоста біля Мелекіного, повідомляє маріупольський сайт 0629

Саме він зателефонував у поліцію і повідомив, що бійці батальйону "Івано-Франківськ" затримали озброєних п'яних осіб, які 14 жовтня 2016 року намаглися перетнути блокпост, назвавши неправильний пароль. Гришненко розповів, що майже 9 місяців після певного резонансу всі замовкли про цю справу. Пізніше прийшла постанова від прокуратури, відповідно до якої потрібно провести слідчі дії стосовно "франківців". У прокуратурі пояснили, що їх підозрюють у перевищенні службових повноважень. Бійців почали викликати на допити.

"Ми відповіли, що пройшло багато часу і не пам'ятаємо вже, хто саме де стояв і що робив", – розповів Олександр Гришненко. 

Заступник командира повідомив, що справи стосовно бійців "Івано-Франківська" і працівників СБУ, які не підкорилися вимогам бійців, мали закрити, але, як з'ясувалося, це не так. 10 листопада в Жовтневому суді Маріуполя відбудеться суд над бійцями "Івано-Франківська". Їм інкримінують побиття співробітників СБУ.

"Нас просто хочуть втопити",  каже Олександр Гришненко, додаючи, що з незрозумілих для нього причин суд зробили закритим. "Це не зґвалтування, не вбивство, це звичайне затримання, в ньому не було нічого таємного",  каже він. На сайті суду нема навіть назви справи  тільки дата і прізвище судді. 

"Вони бояться публічності. Бояться камер. Це тоталітаризм і диктатура. Але ми все одно прийдемо на процес, будемо фіксувати і вимагати відводу судді",  заявив заступник командира батальйону "Івано-Франківськ".  

Як повідомляв КУРС, співробітники СБУ та Первомайського військкомату в цивільному одязі і на цивільному автомобілі "Тойота Кемрі" намагалися проїхати через блокпост на в'їзді в Маріуполь з боку Мелекіного. Під час зупинки вони назвали неправильний пароль, а нетверезий водій автомобіля майор СБУ В'ячеслав Кравченко витягнув пістолет і зняв його з запобіжника. Після попереджувальної черги в повітря порушників скрутили і затримали. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: