fbpx

Франківський архітектор просить мера не встановлювати інсталяцію "Я люблю Івано-Франківськ"

Суспільство 13:37, 17.10, 2017

Архітектор Андрій Назаренко звернувся до міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа з проханням не встановлювати інсталяцію у форматі "Я люблю Івано-Франківськ" та підшукати вдаліший формат назви міста.

Відкритий лист до Руслана Марцінківа архітектор Андрій Назаренко оприлюднив у Фейсбуці.

За словами Назаренка, у 2015-му році фірма "Надія" звернулася до Теплого Міста з проханням розробити інсталяцію "I1IF", використовуючи тоді ще неофіційний візуальний стиль Івано-Франківська. Проектування доручили йому як архітектору і волонтеру Теплого Міста.

"З допомогою волонтерів ми зробили макет та отримали дозвіл на розміщення інсталяції. Варто зазначити, що випадкові перехожі справді відразу почали фотографуватися біля макета. Інсталяція вже тоді викликала сумніви всередині ініціативи і була неоднозначно сприйнята громадськістю. Сьогодні ж ідею такого знака можна сміливо вважати неактуальною через її надмірне використання (переважно в пострадянських державах), що суперечить меті  підвищенню впізнаваності міста",  вважає Андрій Назаренко.

Він зазначає, що всі ці логотипи є плагіатом на розроблений Мілтоном Глейзером в 1977-му році лого "I1NY", який був частиною однойменної рекламної кампанії і став іконою поп-культури.

Водночас у світі є чимало прикладів вдалих, різноманітних та унікальних інсталяцій з назвами міст, які поважають та вдало доповнюють міський простір, використовуються для гри, як полотно для художників та не повторюють шаблон з білими літерами і червоним символом серця:

3

"Закликаю вас не повторювати помилку інших міст та не реалізовувати інсталяцію у форматі "Я 1 Івано-Франківськ" ані у вигляді проекту Теплого Міста, ані в жодному іншому, натомість підшукати вдаліший формат",  закликає мера Назаренко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: