fbpx

Франківський депутат пропонує перейменувати вулицю Криву

Суспільство 08:16, 26.06, 2016

Депутат Івано-Франківської міської ради Іван Гарасимко звернувся до міської влади із пропозицією перейменувати вулицю Криву в честь видатного краєзнавця і ведечого легендарної програми "Вулиця" Михайла Головатого.

Відповідне депутатське звернення Іван Гарасимко адресував міському голові Івано-Франківська. Текст звернення депутат Гарасимко оприлюднив на свої сторінці у соціальній мережі.

Депутат просить міську раду і виконавчий комітет розглянути на найближчих засіданнях виконкому та сесії питання про вшанування відомого краєзнавця. Окрім перейменування вулиці, пропонує встановити  меморіальну дошку на будинку, де проживав Михайло Головатий.

"Видатний історик та краєзнавець нашого міста М. І. Головатий через важку хворобу спочив на 74-му році життя. Смерть Михайла Івановича стала великою втратою для Івано-Франківська, але він навічно залишиться жити у пам’яті мешканців нашого міста. М. І. Головатий вніс великий вклад у дослідження історії Івано-Франківська. За його важку та тривалу працю по дослідженню історії місто повинно належно вшанувати видатного краєзнавця, а також увіковічнити його пам’ять.

М. І. Головатий все своє життя проживав у будинку по вул. Крива у м. Івано-Франківську. Він пишався своєю вулицею та її історією. Місто повинно віддати шану видатному краєзнавцю, людині, яка так щиро та вірно любила Івано-Франківськ та його історію. Найменше, що може бути зроблено у знак пам’яті про М. Головатого, – це перейменування однієї з вулиці Івано-Франківська на честь краєзнавця, славного сина Станіславова. А саме, доцільно було б перейменувати вул. Крива, на якій проживав краєзнавець, – на вул. Михайла Головатого, а також встановити меморіальну дошку в його честь", – йдеться у зверненні.

Зазначимо, мешканцям вулиці ініціатива перейменування не до вподоби, хоча встановлення меморіальної дошки вони підтримують. 

Довідково:

Михайло Іванович Головатий (нар. 22 січня 1943, с. Братишів, Тлумацький район – пом. 7 травня 2016)  український краєзнавець, дослідник історії Станіславова. Член Національної спілки краєзнавців України. Він знав багато цікавої та корисної інформації, писав книжки, навчав інших, є носієм культурної спадщини Станіславова. Він найкраще знав історію рідного міста, кожної його вулиці.

Більшості мешканцям Івано-Франківська краєзнавець відомий як ведучий програми "Вулиця", що виходила на обласному телебаченні. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: