fbpx

Франківський художник розповів, як заробляти на векторних стоках

Суспільство 15:08, 04.05, 2019

Сьогодні, 4 травня, франківський художник Віталій Грех розповів про власний досвід роботи з векторними стоками.

Відкриту лекцію для франківців він провів в освітньому просторі Multimedia lab на Промприладі.

Векторні стоки – це сайти, які продають фото, відео, ілюстрації, вектор, шрифти, аудіо необмежену кількість разів. Ціна продажу варіюється від 25 центів до 150 доларів за одиницю, залежно від ліцензії і багатьох інших факторів.

На подію запросили ілюстраторів, які хотіли для себе відкрити стоки та зрозуміти особливості роботи із ними. Віталій розповів, що ще кілька років тому він не знав, що таке стоки, але за порадами друзів почав вивчати їх роботу. 

"Мої знайомі, що цим займаються, порадили й мені спробувати. Казали: в тебе класний стиль, ти можеш малювати та викладати на стоки", – розповів Віталій. 

Віталій зазначив, що на стоках велика конкуренція, адже туди заливають по кілька десятків тисяч файлів в день. Тому ціни на ілюстрації можуть бути невеликими, але "якщо твою роботу придбає тисяча людей, то це вже непогані гроші".

Також Віталій зауважує, що треба розуміти, хто є твоїм клієнтом. Зазвичай на стоках купують матеріали різноманітні дизайнери, великі компанії та стартапи.

Віталій виділив 5 основних стоків. Це Shutterstock, CreativeMarket, iStock,  Adobe Stock, Big Stock.

За словами Віталія Греха, правилами стоків заборонено розголошувати інформацію про свій прибуток. Але успішним вважається стокер, який заробляє близько тисячі доларів на місяць.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: