fbpx

Франківський Ironman: програміст вдруге здолав 226 кілометрів тріатлон-гонки у Техасі. ФОТО

Суспільство 15:50, 17.05, 2017

Роман Процик 22 квітня подолав 226 кілометрів тріатлон-гонки "Ironman" у Техасі. Це вже друга така дистанція програміста, який захоплюється тріатлоном.

Роман Процик вважає, що пройти "Ironman" може кожен, питання лише, за який час.

"Більшість лякає якраз заплив, – розповідає Роман. – Але коли починаєш тренуватися, розумієш, що заплив – найлегший етап. Хоча тим, в кого з дитинства не поставлена техніка, складно проплисти з високим результатом. Найважче – бігти після велосипеда. Якщо втратити усі сили на ровері, біг буде дуже повільним. У тріатлоні не буває нудно – плавання, велосипед, біг, і в кожному виді важливою є техніка".

22 квітня у Техасі планував покращити свій попередній результат, але вклався лише в 12 годин 18 хвилин, пише Репортер. Пояснює, що перед стартом його здолала застуда. Але відступати не було куди – довелося стартувати.

"Я подолав таку дорогу, що не міг відступати, – каже Процик. – На велосипеді був сильний зустрічний вітер, тому на етапі бігу відчув, що сил уже нема. Однак треба було завершити, тому взяв себе в руки".

Перший тріатлон подолав у 2016-му під Києвом – "Слов’янська хвиля". Дистанція гонки повністю відповідає офіційній "Half Iron Man": 1,9 км плавання, 90 км вело та біг – 21,1 км. Цьогоріч за тиждень знову спробує свої сили в ньому.

У тому ж 2016-му, через рік після початку тренувань, взяв участь в гонці "Ironman" у Барселоні. Подолав всі три дистанції за 11:25:43 – проплив з результатом 01:15:15, проїхав на велосипеді за 05:37:29 та пробіг за 04:21:16.

Цього року вже запланував кілька гонок. 3 червня – "Слов’янська хвиля", 24 липня – "Ironmаn" у Ніцці (Франція). Розраховує перевіряти свої сили в тріатлоні раз на три місяці.

Роман прагне пройти "Ironman" за 9:59:59, а найвища мета – чемпіонат світу. Так, у Барселоні, щоб потрапити на чемпіонат світу, потрібно було подолати дистанцію менш ніж за 9 годин, а на гонках в гірській місцевості, наприклад у Китаї, може бути достатньо і 10 годин. Правда, багато залежить ще й від погоди. Процик каже, про це багато хто мріє, але не всі досягають.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: