fbpx

Франківський студент здобув срібло на чемпіонаті світу з гирьового спорту. ФОТО

Спорт 19:10, 18.10, 2018

У латвійському місті Даугавпілс пройшов чемпіонат світу з гирьового спорту серед юніорів. Студент Івано-Франківського національного медичного університету Олександр Шваб у складі національної збірної команди України виборов одразу дві срібні нагороди.

Спершу студента-медика включили до складу української команди в естафеті. Кожен спортсмен мав працюв на помості по три хвилини, і до заліку йшов їхній спільний результат. Разом українці напрацювали на срібну медаль, інформує прес-служба ІФНМУ.

Наступного дня Олександр виступав в особистому заліку. У ваговій категорії до 63 кг з результатом 50 підйомів (поштовх довгим циклом двох гир по 32 кг) він здобув ще одну срібну медаль.

"Підготовка до чемпіонату була доволі непростою,  розповідає тренер нашого спортсмена, Заслужений майстер спорту України, старший викладач кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання Роман Михальчук.  Ми готувалися приблизно півтора місяця, хоча хотілося б усі три. Довелося зганяти вагу, і хоча ми вже звикли до цього процесу, він завжди є непростим для спортсмена. А буквально перед виїздом на змагання Олександр пошкодив руку. Тож на чемпіонаті він проявив силу волі, наполегливість, терпіння, і завдяки цим морально-психологічним якостям вдалося здобути дві високі нагороди".

"На змаганнях було дуже важко,  говорить Олександр Шваб.  Під час виконання вправи дуже дошкуляла рука, біль був таким, що двоїлося в очах. Але треба було терпіти і працювати, адже чемпіонат світу  це неймовірна відповідальність. Я захистив своє спортивне звання, так само і місце в національній збірній, тому я задоволений результатом".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: