fbpx

Франківці зможуть повчитися особливостям місцевого самоврядування у поляків, не виїжджаючи за кордон

Суспільство 11:52, 16.04, 2015

Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради та Центр польської культури та європейського діалогу готуються до проведення заходу "Форум партнерських міст – ефективне управління", який відбудеться 9-10 травня у рамках відзначення Дня міста.

За словами заступника міського голови з економічних питань Богдана Білика, міжнародна співпраця і ті здобутки, які вже має Івано-Франківськ, веде до динамічної інтеграції міста та держави у Європейський Союз, а також дає можливості для обміну досвідом та виховання молодих спеціалістів на європейських стандартах.

"Ми робимо основну ставку на нашу молодь із тим, що в перспективі вони мають працювати в органах місцевого самоврядування за тією технологією, за тими методами, які вимагає Європейський Союз і які вже сьогодні активно запроваджуються у Польщі", – зазначив Богдан Білик.

Учасниками Форуму стануть в першу чергу молодь, члени громадських організацій, молоді спеціалісти установ та організацій, що активно діють у секторі міського самоврядування українських та польських міст. Для участі у Форумі вже зголосились міста Жешув, Люблін, Свідніца, Ополє, Томашув Мазовєцкі, Рибнік, Кошалін.

Директор Центру польської культури та Європейського діалогу Мар’я Осідач розповіла, що у 2015-му минає 25 років від початку змін у польському самоврядуванні, тому МЗС Польщі ставить пріоритетом запозичення такого досвіду іншим країнам.

"Ми би хотіли, щоб польські міста запрезентували тут свій позитивний досвід та попробували навчити молодь Івано-Франківська", – зауважила Мар’я Осідач.

Раніше в Івано-Франківську проводились лише інвестиційні форуми для презентації міста для потенційних іноземних інвесторів. Новий форум охопить нові площини. Захід охопить теми, які особливо турбують не лише франківців, а й поляків, серед яких міський транспорт, стратегія маркетингу міста, підприємництво та господарська діяльність, культура та туризм, і головне – самоврядування.

Офіційні мови проекту: українська, польська та англійська, тому організатори сподіваються, що учасники володітимуть цими мовами, проте долучаться і перекладачі.

Форум є першим етапом довгострокового проекту. Наступний етап передбачатиме навчальні візити учасників проекту до окремих міст-партнерів для проходження практики та ознайомлення з роботою органів місцевого самоврядування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: