fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Франківці зможуть скуштувати бразильської кухні та приміряти йорданське вбрання

Франківці зможуть скуштувати бразильської кухні та приміряти йорданське вбрання

12:06, 09.08, 2017

12-13 серпня на малій сцені в Івано-Франківському міському парку ім. Тараса Шевченка пройде традиційний дводенний фестиваль культур "Global Village".

"Global Village" – щорічний фестиваль, який проводить міський локальний комітет AIESEC. Захід покликаний руйнувати міжкультурні та міжнаціональні стереотипи та познайомити франківців з культурами різних країн світу.

Директор департаменту молодіжної політики та спорту міської ради Віталій Матешко зазначає, що фестиваль щороку пропонує нові розваги.

"В першу чергу це обмін культурами. Це пізнання мешканцями і молоддю міста розмаїття культур світу", – сказав Матешко.

Організатор фестивалю Денис Гаврилюк каже, що чимало людей мріють подорожувати, але не завжди у них це виходить. А фестиваль дає можливість у рідному місті пізнати далекі культури.

Презентувати свої культури будуть волонтери, які працюють в Івано-Франківську у різних соціальних проектах та ініціативах. Зокрема, участь у "Global Village" братимуть понад 30 представників з Туреччини, Лівану, Єгипту, Китаю, Тайланду, Перу, Чехії, Бразилії, Індонезії, Йорданії. Вони пропонуватимуть скуштувати їхні національні страви, співатимуть національні пісні та танцюватимуть національні танці, а також можна буде приміряти їх національне вбрання. Окрім цього, франківці можуть покращити свій рівень англійської мови.

Волонтерка з Китаю Меггі в Івано-Франківську бере участь у проекті "Language School", який покликаний навчити дітей англійської і при бажанні китайської мови.

"Я вперше за кордоном на такий довгий період часу і відчуваю себе дуже щасливою. Тут хороша погода, мені подобається їжа. Я відчуваю, що люди тут дуже хороші", – ділиться Меггі.

1

Окрім цього, гостей фестивалю розважатимуть виступи місцевих музичних та танцювальних колективів, а також буде можливість взяти участь у різних конкурсах та розіграшах.

"Ми протягом всього першого дня фестивалю проведемо такий собі міні-квест,  розповів Денис Гаврилюк. – Це "квест-шторм" – серія завдань, які учасники змушені будуть зробити. Переможці отримають цікаві призи".

Фестиваль розпочинатиметься о 17 годині на малій сцені в Івано-Франківському міському парку ім. Тараса Шевченка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: