fbpx

Франківців кличуть на марш за життя і сімейні цінності

Суспільство 11:12, 03.05, 2018

В Івано-Франківську релігійні організації та громадські об'єднання проведуть Марш за життя і сімейні цінності.

Марш відбудеться з нагоди Дня матері в Івано-Франківську 13 травня о 15 годині. Збір учасників маршу біля драмтеатру. Хода пройде до Вічевого майдану. В програмі народне віче та гала-концерт в рамках фестивалю "Вгору серця".

За словами організаторів маршу, на сайті Кабміну розміщене розпорядження "Про затвердження плану дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року". Загалом його оцінюють як непоганий, але є окремі пункти, які викликають сумніви, як, наприклад, про одностатеві шлюби чи донорство ВІЛ-інфікованих.

1

"Традиційно ми проводимо у Франківську Марш за сімейні цінності. Щороку він збирає все більше людей, – сказав міський голова Руслан Марцінків. – Ми виступаємо за життя, за сімейні, християнські цінності і вважаємо це основою нашої держави, нашого міста, як наші сусіди-поляки, які в Конституції прописали, що це християнська країна".

До маршу долучаться усі конфесії.

Як писав КУРС, місяць тому активісти влаштували акцію під облдержадміністрацією, аби наголосити, що Україна є християнською державою та має підтримувати традиційні християнські сімейні цінності. Це сталося внаслідок листа Представниці Уповноваженого з прав людини Аксани Філіпішиної до Кабміну щодо порушення прав меншин у вищезгаданій петиції. Її підтримали понад 23 тисячами підписів. Активісти переконані, що права меншин не прописані у жодних законах України. 

Учасники акції пропонували франківцям підписати низку петицій, щоб заборонити в Україні гомосексуалізм і "гендерну ідеологію" та запровадити Інститут сім'ї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: