fbpx

Півсотні франківців вийшли до міської ради за сімейні цінності, проти гомосексуалізму. ФОТО

Суспільство 11:16, 04.04, 2018

Франківці вийшли на підтримку інституту сім'ї в Україні – приводом стало те, що з сайту Президента зняли петицію про захист сімейних цінностей.

Це сталося внаслідок листа Представниці Уповноваженого з прав людини Аксани Філіпішиної до Кабміну щодо порушення прав меншин у вищезгаданій петиції. Її підтримали понад 23 тисячами підписів. Активісти переконані, що права меншин не прописані у жодних законах України.

"Ми хочемо сказати, що Україна є християнською державою, за традиційні християнські сімейні цінності. Наша область однозначно підтримує їх, – сказав Олег Шеремета, голова оргкомітету руху Реформації в Івано-Франківській області. – Ми не хочемо, щоб гендерна ідеологія, яка абсолютно чужа для нашого народу, для нашої культури, мала місце у нас насильно".

1

Ярослав Дубас, голова ГО "Рух за життя" в м. Івано-Франківську, зазначив, що в Україні гостро стоїть питання народжуваності. І держава має захищати традиційну сім'ю.

У ст. 51 Конституції України йдеться про те, що сім'я – союз чоловіка і жінки, а не союз двох. Активісти вимагають, щоб питання внесення змін до цієї статті вирішувалося на референдумі народом, а не кулуарно.

2

"Ми проти тих змін, які пропонуються до 51 статті, де пропонуєтьонується викинути словосполучення "союз чоловіка і жінки" і запровадити "союз двох". Також ми засуджуємо план дій, який був прийнятий у 2015 році, який передбачає імплементацію на законодавчому рівні прав ЛГБТ спільнот, надання права на шлюб трансгендерним і одностатевим парам, який передбачає право на всиновлення дітей цим парам", – зазначив Ярослав Дубас.

Учасники акції пропонують франківцям підписати низку петицій, щоб заборонити в Україні гомосексуалізм і "гендерну ідеологію" та запровадити Інститу сім'ї.

Такі акції сьогодні відбуваються й в інших містах України.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: