fbpx

Франківців не почули: на Каскаді осушать озеро, щоб збудувати школу

Суспільство 19:17, 30.07, 2018

Комісія з питань містобудування та земельних відносин міської ради погодила проект рішення про детальний план території (ДПТ) для будівництва освітнього закладу в межах вулиць Василя Стуса – 24 Серпня. Школу планують спорудити на місці водойми, де місцеві мешканці відпочивають та ловлять рибу.

Завтра, 31 липня, ДПТ в межах вулиць Стуса – 24 Серпня має затвердити Івано-Франківська міська рада.

Ще у квітні делегація мешканців Каскаду звернулася до секретаря міської ради Оксани Савчук, яка обиралася до міської ради по округу в тому мікрорайоні, з проханням зупинити знищення озера і будівництво на його місці школи.

Також мешканці приходили на земельну комісію  наприкінці квітня з цими вимогами. Тоді секретар комісії Андрій Строїч підтримав людей та рекомендував їм зібрати документи про те, що школа не може бути на місці озера. Комісія ж зняла з розгляду питання про надання дозволу на розроблення ДПТ в межах вулиць Василя Стуса – 24 Серпня та рекомендувала міськраді відкласти розгляд цього питання. Однак сесія міськради 2 травня все-таки прийняла рішення про надання дозволу на розроблення ДПТ, а завтра має намір його затвердити.

У проекті ДПТ будівництво школи передбачене на місці озера. Мешканці мікрорайону зібрали підписи всіх власників земельних ділянок, які межують з водоймою, з проханням її зберегти.

Андрій Строїч, який попереднього разу підтримав громаду, сьогодні на комісії переконував, що озера на Каскаді насправді нема, оскільки водойма виникла на місці кар'єру. За словами Строїча, "інтереси власників 20 особняків не можуть бути пріоритетніші за інтереси всього мікрорайону і всього міста".

"Ми за нові школи і садки. Не тільки для 20 хат це має бути. Це має бути для всього мікрорайону", – відрізав Строїч.

Попри те, що ДПТ вже розробили, щоб заспокоїти людей, депутат Володимир Балагура запропонував створити комісію, яка б вивчила можливість збереження в мікрорайоні зеленої зони та водойми.

"Ми за те, щоб там було озеро, але треба звернутися до фахівців, які це розмалюють і покажуть, скільки потрібно території для школи, скільки для водойми і для зеленої зони", – сказав Балагура.

Скаржники також звернули увагу на те, що дорога навколо школи, згідно з розробленим ДПТ, проходить через їхні городи, на які є державні акти права власності. Втім, члени комісії були невблаганні і затвердили проект рішення про ДПТ на розгляд сесії міської ради. На сесію обіцяли прийти і мешканці Каскаду.

Двоповерхову школу у межах вулиць Стуса – 24 Серпня планують спорудити на 300 дітей, загальною площею 1,59 га. Мешканці побоюються, що за кілька років на цьому місці постане багатоповерхова забудова. 

1

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: