fbpx

Франківцям показали, як зміниться транспортна мережа у місті

Суспільство 15:33, 28.12, 2015

Працівники департаменту комунального господарства, транспорту і зв'язку презентували нову маршрутну мережу Івано-Франківська, яка діятиме з 1 січня 2016 року.

Щодо нової транспортної системи в Івано-Франківську розгорнута широка інформаційна кампанія, розповів Назар Рогів, провідний фахівець департаменту. Комунальники роздавали інформаційні буклети та видали спеціальний номер газети Комуналка.іф, присвячений новій транспортній системі.

За його словами, на нових інформаційних табло, розміщених на громадських зупинках, не буде інформації про розклад руху маршруток. Будуть вказані лише номери маршрутів та напрямки руху.

"Ми роздрукуємо на аркушах А-4 розклади маршрутів, заламінуємо їх, розмістимо на зупинках і будемо спостерігати за реакцією людей. Можливо, у них будуть зауваження чи пропозиції", – сказав Рогів.

Також на інформаційному табло буде посилання на мережі у Фейсбук та інформаційні ресурси, де можна відстежувати рух громадського транспорту. Крім того, буде вказаний телефон гарячої лінії для скарг.

Всі автобуси і тролейбуси повинні бути обладнані трафаретами одного виду про початкову та кінцеву зупинку.

Розробник нової схеми Віталій Цих розповів про основні зміни у транспортній мережі.

Зокрема, буде продовжений маршрут №22, який поки що курсує з АС №2 до вулиці Хоткевича. За словами Циха, з Хоткевича він буде повертати на вулицю  Івасюка до ТЦ "Арсен", далі рухатиметься по вулицях Миколайчука, Стуса, на Івасюка і назад по Хоткевича.

Маршрут №31 у селі Микитинці буде продовжений на дві зупинки у самому селі.

Новий маршрут №34 із сполученням село Вовчинець – вулиця Тичини об’єднає старі маршрути №57 і №58.

Маршрут №36 і №43, які рухаються до АС-№3 по Чорновола – Довженка. До АС №3 будуть їхати по вулиці Дорошенка і повертатимуть на Довженка.

"Це дасть можливість з’єднати вокзал і вулицю Дорошенка, де розміщені гуртожитки",  пояснив Цих.

Планується увести нові маршрути. Так, маршрут №48 їздитиме з вулиці Івасюка у село Драгомирчани та на міське кладовище.

Вулицю Івана Павла ІІ з’єднає з вулицею Мазепи маршрут №40, але в об’їзд через вулицю Коновальця.

Маршрут №49 має поєднати АС №2 та вулицю Петлюри через вулицю Коновальця.

Ігор Сенчук, заступник директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку, нагадав, що з 1 січня маршрути №22 і №40, №27 – це будуть великогабаритні автобуси. Ще по трьох (№28,  №40 і №38) перевізники надали інвестиційне зобов’язання протягом року виставити автобуси великого класу.

"В іншому випадку ми на ці маршрути проведемо новий конкурс",  сказав Сенчук.

Він також нагадав, що буде впроваджений електронний квиток, збережена система GPS-навігації та форми одягу для водіїв. Планується також запровадити у громадському транспорті Wi-FI та облаштувати у маршрутках відеореєстратори.

З нового року у випаду порушення договору перевізники будуть добровільно сплачувати штраф у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів за кожне порушення.

"У випадку несплати трьох штрафів або неусунення трьох порушень будемо розривати договори", – пообіцяв Сенчук.

Кількість перевізників зменшиться зі 110 до 6.

Всі маршрутки будуть підключені до системи GPS-моніторингу. Відслідковувати, чи вони дотримуються графіка, можна на сайтах: www.eway.in.ua та http://iv-frankivsk.dozor-gps.com.ua.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: