fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • "Геть московського попа!" – у Франківську націоналісти вимагають заборонити діяльність московської церкви. ФОТО, ВІДЕО

"Геть московського попа!" – у Франківську націоналісти вимагають заборонити діяльність московської церкви. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 15:25, 26.07, 2017

Сьогодні, 26 липня, в Івано-Франківську представники націоналістичних сил організували акцію протесту проти дій церкви Московського патріархату.

Представники "Свободи", "Правого сектору" та "Азова" зібралися на Вічевому майдані та рушили на вулицю Чорновола до приміщення, в якому зараз діє храм УПЦ МП, із прапорами і гаслами "Геть московського попа!", "Московській церкві  ні!"

"Наша акція має на меті привернути увагу українського суспільства до підривної діяльності Української православної церкви Московського патріархату", – зазначив керівник Івано-Франківського обласного осередку політичної партії "Національний корпус" Сергій Сивачук.

Він додав, що саме церква Московського патріархату на українській землі дала прихисток російським найманцям і військовим. Також нещодавно священослужитель цієї церкви відмовився відспівати загиблого бійця АТО.

В Івано-Франківську Московський патріархат не віддає громаді своє приміщення на вулиці Чорновола, 6, де раніше був дитячий садок, навіть після того, як для УПЦ МП збудували окремий храм.

"Московський патріархат в Україні фактично є диверсійно-розвідувальним центром, який абсолютно не діє в наших національних інтересах. Це структура, яка існує сама по собі. І оскільки наш вірянин не є обізнаний у міжконфесійних тонкощах, спекулюють на слові "православні",  пояснює Сивачук.

На час проведення акції на відрізку вулиці Чорновола від Січових Стрільців до Гординського перекрили рух.

"Я не впевнений, що представники церкви Московського патріархату захочуть нас почути. В них вибірковий слух, зір, їх ще називають "тунельними", бо вони бачать лише те, що хочуть, і закривають очі на те, що їм не до вподоби",  додає Сергій Сивачук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: