fbpx

У гірські райони Прикарпаття прийшла зима – "Буковель" готується відкривати сезон. ВІДЕО

Суспільство 07:04, 15.11, 2018

Снігові опади після Центральної України прийшли й на Прикарпаття. Спочатку засніжило у гірських районах.

Веб-камери гірськолижного курорту "Буковель" у Поляниці показували вчора звечора досить рясний сніг. Насправді першим снігом схили курорту притрушує ще з 11 листопада. 

"А знаєте, чого я так зранку тішусь? Бо в прогнозі погоди стабільний мінус! У Буковелі на верхівках гір вже тестують перші снігові гармати, а на нижніх станціях повним ходом підготовка до зимового сезону!" – пише прес-секретар "Буковеля" Оксана Островська. 

Як розповіла Оксана Островська КУРСу, вже з першим снігом розпочалась найочікуваніша фаза підготовки до зимового сезону – снігонапилення. "Оскільки курорт майже на 100% оснащений снігонапилювальними системами, то особливих хурделиць і не потребує. Головне – стабільний мінус, аби запрацювали снігові гармати", – каже Оксана Островська. При стабільній мінусовій температурі Буковелю потрібно близько тижня, аби відкрити перші траси для катання.

Спрогнозувати точну дату відкриття сезону поки складно, бо є ряд факторів, від яких залежить успішність швидкого запуску сезону. Найоперативніша інформація на сайті ТК "Буковель" та на сторінках в соціальних мережах Фейсбук і Інстаграм.

В цьому зимовому сезоні курорт планує декілька змін стосовно локацій розваг. Наприклад, "Буковелівська ковзанка" змінить місце розташування. Від ресторану "Lucky Bull" вона переміститься до розважального центру "Бука". Розшириться променада над річкою, працюватимуть такі екстремальні атракції, як адреналінова вежа, реверс, тролейні переправи. Але найголовніше – зміниться візуалізація курорту.

Старий блакитний логотип курорту змінено. Відтепер "Буковель" позиціонує себе як серце Карпат, каже Островська. Місце, де вирує життя, концентруються найдрайвовіші події, активно розвивається бізнес та комфортно почуваються туристи. Традиційно туристи матимуть змогу відпочити на Буковелівському ярмарку, який офіційно відкриється 18 грудня. Ближче до нового року запрацює льодовий готель та ресторан.

Вперше за історію курорту ведуться перемовини про фестиваль повітряних куль, що планується на кінець лютого. Курорт запрошує на традиційні вже фестиваль снігових скульптур (10-13 лютого), фестиваль глінтвейну, фестиваль моржів на Водохреща, розважальний конкурс до 8 березня "З жінкою на шиї", на змагання найвитриваліших та найсильніших "Гонку націй".

"Тож попереду насичений подіями зимовий сезон 2018/2019, який врочисто відкриємо 9 грудня масовим спуском в різноманітних костюмах, а наразі активно готуємось до робочого запуску. Снігонапилювальні системи готові, чекаємо морозу і сподіваємось на сніжну зиму, щоб, окрім снігу на трасах, тішили око і засніжені Карпати", – каже Островська.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: