fbpx

Сніг і мороз: гірські рятувальники показали, як засипало Піп Іван. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 12:08, 25.09, 2018

Станом на сьогоднішній ранок на вершині гори Піп Іван, де розташовується Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост, лежить сніг.

Станом на 7:20 ранку сьогодні, 25 вересня, на горі Піп Іван Чорногірський хмарно, падає сніг, інформують гірські рятувальники. Температура повітря -5°С.

 

Сніг на горі Піп Іван почав падати ще вчора увечері – з 18 години, коли температура повтря опустилася до нуля. 

Зміна погодніх умов спонукала обласне управління ДСНС звернутися в соцмережі до туристів, які планують вихід в Карпати. Рятувальники просять врахувати похолодання і подбати про те, щоби в поході не сталося обмороження. 

Для всіх, хто цікавиться можливістю ночівлі у приміщеннях обсерваторії, Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост інформує, що основний корпус наразі закритий для відвідувачів. Протягом літа-осені у ньому проводилися будівельні роботи, а на зимовий період його законсервовано.

1

Однак, зважаючи не те, що Піп Іван відвідує значна кількість туристів, при рятувальному пості обладнано приміщення, у якому можна перечекати ускладнені метеорологічні умови.

"Слід наголосити, що дане приміщення не є туристичним притулком, а радше, укриттям на випадок різного роду ситуацій, що можуть виникнути під час сходжень на гору. Вказане приміщення не опалюється і складається з двох кімнат. В першій кімнаті по периметру стін встановлено лави та стіл. В другій кімнаті обладнано двоярусні дерев’яні нари на 6 осіб", – пояснили рятувальники.

2

Фото, відео – Василь Фіцак

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: