fbpx

Гірськолижний курорт "Буковель" розширюється на Закарпаття

Суспільство 10:25, 05.07, 2016

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль здійснив робочу поїздку на "Буковель" у Івано-Франківській області й зустрівся з власниками рекреаційного об'єкта.

На переговорах, які ініціював голова Закарпатської ОДА, вирішувалося одне питання – продовження будівництва курорту на території Закарпаття, пише КУРС з посиланням на прес-службу Закарпатської ОДА.

"Ми дійшли принципової згоди з власниками "Буковелю" – курорт буде продовжений на Закарпатті, – заявляє Москаль. – Згідно з домовленостями, в Рахівському районі (який межує з "Буковелем") буде побудовано близько 60 готельних споруд різного типу, 33 підвісні канатні дороги, облаштовано 230 кілометрів лижних трас. Крім того, на курорті відкриють близько 120 закладів харчування, а також магазини, фітнес-центри та медичні установи, банківські відділення, багаторівневі парковки для автомобілів. Заплановано навіть будівництво приватного аеродрому з довжиною злітної смуги 1000 метрів для посадки невеликих літаків. Це буде крупний курортний центр із назвою "Свидовець", який прийматиме до 28 тисяч туристів одночасно".

Для обслуговування відпочинкового центру потрібно близько 5 тисяч нових робочих місць, які займуть місцеві мешканці.

"Облаштування курорту, яке триватиме кілька років, надасть бурхливого розвитку місцевій промисловості, адже будівництво проводитиметься переважно за рахунок місцевого ринку праці і з місцевими фірмами. А після відкриття курорту надходження в місцеві бюджети зростуть мінімум у сотні разів".

Москаль підкреслив, що "Буковель" ще десять років тому планував зайти на Закарпаття і влаштувати тут курорт такого ж типу. Однак клан Балог, який повністю контролював тоді область, зажадав від власників курорту величезні гроші. А коли отримав відмову, заблокував будь-яку можливість просування "Буковелю" на Закарпаття.

"Те, що втратила область через жадібність цього сімейно-партійного утворення, може побачити кожен, хто хоч раз відпочивав на "Буковелі". Зараз будемо надолужувати втрачене, фахівцям курорту надане "зелене світло" на Закарпатті під мої особисті гарантії", – зазначив Москаль.

Представники "Буковелю" вже приїхали на Закарпаття й працюють в облдержадміністрації над оформленням дозвільної документації.

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: