fbpx

Голова Івано-Франківської ОДА наказав зустріти демобілізованих бійців як героїв

Суспільство 14:40, 26.03, 2015

Гідно зустріти і супроводжувати "по всій бюрократичній волокиті" прикарпатських бійців, які повертаються за демобілізацією, наказав головам РДА і воєнкомам голова ОДА Олег Гончарук.

На нараді з мобілізації і демобілізації, яка сьогодні пройшла в Івано-Франківській ОДА, на запитання голови адміністрації Олега Гончарука, хто точно знає, скільки людей повертаються додому із теперішньою демобілізацією, руки підняли 5 голів РДА із присутніх 14 очільників міст і районів області.  

"Показати, що людей чекають, а не людей футболять", – наказав підлеглим Олег Гончарук.

Він навів як приклад випадок з тих, яких не повинно бути. "Коли людина призивалася до ЗСУ з підприємства, повернулася, а підприємства нема. І він ходить по службах, а сильно зайняті працівники не мають часу з ним поговорити. А вдома у нього 3 дітей і дружина…" – проілюстрував голова ОДА.

"Не дай Бог до мене хтось приїде з району! Шукайте їх самі. Організовуйте роботу…"  рубав губернатор.

"Людина має прийти до вас. Ви маєте: перше – зустріти як героя, сказати людині, що її чекали; друге  взяти її інформаційні дані, де мешкає. Ви маєте знати проблему цієї людини, з чим вона зіштовхнулася в перші дні. Ви людину супроводжуєте по всій бюрократичній волокиті. І основне – ви маєте цікавитися в людини, чи питання вирішені, чи не вирішені",  навів алгоритм роботи Олег Гончарук.

Голова ОДА звернув увагу посадовців на працівників соціальної сфери.

"Всі ці якісні зміни поки що носять декларативний характер. Є проблеми, які ми в силу об’єктивних причин не зможемо вирішити. Але 90% проблем – це є неефективна робота соціального працівника в районі",  вважає він.

За офіційними даними, які навів міський воєнком Івано-Франківська, в першу хвилю демобілізації додому мають повернутися 130 військовиків. А всього прийдуть з війни 430 франківців.

За попередньою інформацією, повернутися зі Сходу на Прикарпаття мають близько 2000 демобілізованих бійців.

Щоби забезпечити виконання державних зобов'язань, Івано-Франківська ОДА зініціювала створення Єдиного інформаційного центру на базі обласного управління соцзахисту в Івано-Франківську.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: