fbpx

У Франківську головного інженера КП "МДК" оштрафували за ями на Галицькій

Суспільство 17:18, 25.04, 2019

Головного інженера "Муніципальної дорожньої компанії" суд притягнув до адміністративної відповідальності за неналежне виконання посадових обов'язків, що призвело до пошкодження автомобілів на міських дорогах.

Суд встановив, що 29 грудня 2018 року на вулиці Галицькій сталося дві ДТП, у яких зазнали пошкоджень два автомобілі. Обидві аварії сталися через ями на дорозі, інформує прес-служба Івано-Франківського міського суду.

Суд вирішив, що посадовець "МДК" вчинив правопорушення за ч. 4 ст. 140 КУпАП (Порушення правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг і вулиць, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху чи позначення на автомобільних дорогах і вулицях місць провадження робіт).

Під час розгляду справи посадовець своєї вини не визнав та пояснив, що ділянки доріг, де трапились ДТП, у зв’язку з проведенням їх капітального ремонту перебувають на гарантійному обслуговуванні до 18.02.2019 року у підрядної організації, а тому просив провадження у справі закрити у зв’язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення. 

В той же час із матеріалів справи випливає, що підрядник отримав листи-претензії з відомостями дефектів та термінів їх ліквідації лише в лютому та в березні 2019 року, в той же час коли події мали місце в грудні 2018 року. 

Дослідивши матеріали та обставини справи, суд вважає, що вина головного інженера у вчинених правопорушеннях, передбачених ч. 4 ст. 140 КУпАП, повністю доведена. 

Суд наклав на посадовця стягнення у вигляді штрафу – 850 грн. Також він заплатить судовий збір. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: