fbpx

Головному лікарю обласної дитячої лікарні хотіли дати догану

Суспільство 19:17, 05.03, 2015

На засіданні постійної комісії з питань охорони здоров'я, сім'ї, материнства та дитинства вже не вперше розглянули звернення Глаговича Михайла Васильовича, працівника обласної дитячої клінічної лікарні, щодо фактів зловживань службовим становищем головним лікарем цього закладу.

Після минулого засідання було створено спеціальну робочу комісію, до якої увійшли представники Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА. Комісія перевірила звинувачення, які були у зверненні Михайла Глаговича, щодо обласної дитячої клінічної лікарні і, зокрема, головного лікаря Радислава Котурбаша.

Серед виявлених зауважень були: неналежний контроль виконання посадових обов’язків працівниками закладу, недотримання порядку погодження щодо перепрофілювань посад, недотримання вимог професійної етики і деонтології щодо працівників закладу. Зважаючи на це, Департамент охорони здоров’я ОДА рекомендував притягнути Радислава Котурбаша до дисциплінарної відповідальності у вигляді догани.

Окремо слідчі дії проводяться правоохоронними органами, оскільки після звернення Михайла Глаговича було відкрито кримінальне провадження. Тому робити висновки наперед ніхто не поспішає.

Члени комісії з питань охорони здоров’я виступили на підтримку Радислава Котурбаша та утрималися від голосування за пропозицію дати догану головному лікарю за виявлені під час службового розслідування порушення. Вони вирішили залишити розгляд цього питання до наступного засідання, якщо потреба у цьому не відпаде.  

Точку зору заявника Михайла Глаговича представляв його адвокат Володимир Бандура та представники "Правого сектору", які також прийшли на засідання комісії. Вони пропонували, щоб комісія винесла на розгляд сесії облради питання про звільнення Радислава Котурбаша з посади головного лікаря обласної дитячої клінічної лікарні. Також пропонували йому самому написати заяву на звільнення.

Окрім цього, один із представників "Правого сектору" заявив, що в організацію звертався пан Прокопів, який є племінником Радислава Котурбаша, і просив не чіпати головного лікаря до червня. На це медик відповів, що людей з таким прізвищем не знає, тим більше серед родичів.

Радислав Котурбаш вважає, що проблема має коріння в конфлікті з працівниками хірургічного відділення, яким було оголошено догани наприкінці минулого року. Михайло Глагович також працював у цьому відділенні. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: