fbpx

Гончарук закликав прикарпатців приєднуватися до "Лікарняної каси"

Суспільство 12:41, 26.02, 2016

Проект "Лікарняна каса" був створений у Коломийському районі як пілотному і пропрацював більше року. За цей час у рамках проекту лікування пройшли 578 осіб на суму 700 тисяч гривень.

Про це на колегії ОДА повідомив Роман Мельник, координатор створення громадської неприбуткової організації "Лікарняна каса" в Івано-Франківській області.

Місячний внесок членів лікарняної каси – 50 гривень. Кожному члену, який потрапив в лікарню, на карточку приходить від 800 до 2000 гривень. Мельник подякував Коломиї за успішне втілення проекту. Також відзначив, що проект вже реалізовується у Снятинському районі.

"Для успішного функціонування проекту до "Лікарняної каси" мають долучитися від 30 до 50 тисяч членів. Бо платити 50 гривень, а отримувати на лікування 2000 тисяч – це не вихід",  сказав Мельник.

Він закликав усіх долучатися до проекту.

Голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук публічно обіцяв вступити до цієї громадської організації та закликав приєднатися всіх учасників колегії.

Нагадаємо, проект "Лікарняна каса" працює як громадська організація. Її члени у випадку захворювання отримують безоплатно ліки, допомогу у проведенні лабораторних досліджень, а у разі оперативного втручання  витратні матеріали. Лікарняні каси вважають альтернативою добровільного медичного соціального страхування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: