fbpx

Гостею TEDxIvanoFrankivsk буде міністр охорони здоров'я Уляна Супрун

Суспільство 18:47, 08.08, 2017

Організатори TEDxIvanoFrankivsk, що пройде 30 вересня у Франківську, розкривають імена спікерів.

"До нас цього року завітає доктор УЛЯНА СУПРУН – очільниця Міністерства охорони здоров’я", – анонсують на сторінці TEDxIvanoFrankivsk-2017. 

Уляна Супрун народилася в родині українських емігрантів у Америці. Батьки доклали зусиль, щоб діти виховувалися в українських традиціях, тому Уляна Супрун навчалася в українській школі. Долучилася до Пласту, Спілки української молоді у Нью-Йорку. Після близько 12 років навчання працювала лікарем-радіологом.

Все життя відчувала міцний зв’язок з Україною та завжди активно підтримувала українців як волонтер. Вона – член Українського конгресового комітету Америки. Два роки очолювала Раду з надання гуманітарної допомоги українцям. 

У 2012 році – продала будинок у Нью-Йорку і разом з чоловіком вирішила подорожувати світом. 2013-го року Уляна Супрун переїхала до України. Та Євромайдан у Києві остаточно визначив її подальший маршрут. Під час Революції Гідності перебувала у медичній службі Євромайдану та рятувала поранених.

Стала директором гуманітарних ініціатив Світового конгресу українців, заснувала організацію "Захист патріотів", яка проводить тренування бійців з медицини та забезпечує військових медичним спорядженням.

А з 1 серпня 2016 року доктор Супрун виконує обов’язки міністра охорони здоров’я та є рушійною силою медичної реформи.

Зустріч з Уляною Супрун на TEDxIvanoFrankivsk 30 вересня.

Також серед спікерів – головний виконавчий директор провідної американської фірми "Powers Young & Company" Алан Янг, відомий франківцям дизайнер і музикант Ярема Стецик, керуючий партнер інноваційного парку Unit.city, голова правління Radar Tech, а також засновник та продюсер Comedy Club UA Максим Бахматов та молодий український вчений, математик за освітою Олексій Рубанов. Олексій працює у сфері комп’ютерного програмного забезпечення. Розробив технологію навчання снайперів. 

Нагадаємо, 30 вересня Івано-Франківськ вже вчетверте приймає конференцію у форматі TEDx. Тема цьогорічної конференції "Сила розуму" – про силу інтелекту та ідей, що здатні змінювати світ на краще. 

Квитки – http://buy.tfe-lite.com/uk/72005/ 
#tedxif #TEDxIvanoFrankivsk #TEDxIvanoFrankivsk2017

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: