fbpx

Франківські депутати підтримали вимогу активістів про мораторій на подальшу забудову довкола міського озера

Суспільство 14:54, 15.02, 2018

За рішення "Про запровадження мораторію на будівництво нових та реконструкцію існуючих будівель і споруд навколо міського озера" проголосували 30 обранців - без обговорень.

Сьогодні на сесію Івано-Франківської міської ради прийшли громадські активісти та їхні прихильники, що виступають проти тотальної забудови території довкола міського озера. Перед засіданням вони влаштували невеликий пікет на площі перед міськрадою. 1Нагадаємо, учора депутати міськради Віталій Мерінов, Андріан Волгін і громадська діячка Наталія Сербин закликали громаду прийти на сесію, аби переконати обранців проголосувати за мораторій на подальшу забудову довкола озера.

Пропозицію внести проект рішення до порядку денного підтримали 32 обранці. Одразу після перерви питання розглянули першим. Без жодного обговорення 30 голосами сесія підтримала проект рішення. 

У рішенні йдеться, що до затвердження генплану міста заборонено розміщення і проектування нових (не розпочатих будівництвом на момент ухвалення даного рішення) будівель і споруд; реконструкцію з розширенням і надбудовою існуючих будівель і споруд на земельних ділянках біля міського озера. Також департаменту містобудування, архітектури і культурної спадщини заборонено видачу містобудівних умов і обмежень на нові будови біля озера. Комунальним підприємствам міськради заборонено видачу техумов на такі будови.

Нагадаємо, протести проти забудови території довкола міського озера почалися у 2016 році, коли компанія "Вамбуд" почала зводити будинок з боку Ленкавського. "Вамбуд" пропонував активістам компроміс: компанія готова була повернути у власність міста частину ділянки і за власні кошти облаштувати на цій площі сквер, дитячі майданчики і міні-футбольне поле. Директор ПП "Вамбуд" Микола Ковальчук також заявляв про відмову від участі в забудові сусідньої ділянки площею 4 га, яку орендує компанія "ТзОВ "Розважально-відпочинковий центр "Гаразд". Активісти "Вільного озера" пропозицію "Вамбуду" відкинули і оголосили в соцмережах збір підписів проти забудови. Зрештою, міська рада створила тимчасову контрольну комісію, яка повинна була знайти компроміс у ситуації з будівництвом "Вамбуду" біля міського озера, але так і не знайшла. Тим часом "Вамбуд" успішно захистив своє будівництво у судах і завершує об'єкт. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: