fbpx

Громадські активісти Івано-Франківська оскаржуватимуть у суді перші рішення міськради

Політика 12:37, 04.12, 2015

Представники руху "Чесно", учасники коаліції "Прозорі ради" та інші громадські діячі підготували позовну заяву до суду, якою оскаржать рішення першої сесії Івано-Франківської міської ради.

"Свобода", БПП "Солідарність" та "Батьківщина" проголосували за рішення, які ніхто не бачив. Тому такі факти ми не можемо лишати поза увагою громадськості. Тому ми зібрали круглий стіл, підсумком якого стане позовна заява до суду", – пояснив Віталій Світлик, координатор руху "Чесно" на Івано-Франківщині.

Громадський активіст Максим Кицюк нагадав, що керівники осередків політичних партій на Прикарпатті підписали меморандум з учасниками коаліції "Прозорі ради" і відразу його порушили.

Зокрема, за словами Кицюка, на першій сесії міськради меморандуму не дотрималися партії "Свобода" і БПП "Солідарність" ("Батьківщина" не підписувала, – КУРС), окремо меморандум підписав і міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Кицюк пояснює, що, за законом про місцеве самоврядування, проекти рішень повинні бути оприлюднені за 20 днів до прийняття рішень. На сесії нова міськрада керувалася старим регламентом, за яким проекти рішень повинні бути оприлюднені за сім днів. Однак і цього терміну сесія не дотрималася.

"Громадськість не бачила проекту рішення, хто буде секретарем ради, хто буде у комісіях. Підписуючи меморандум, представники політичних партій зобов’язалися утворити комісію з конфлікту інтересів. Ми побачили, що земельна комісія складатиметься із самих забудовників. Апріорі зрозуміло, що тут буде і конфлікт інтересів, і корупція", – каже Кицюк.

Інформаційний аналітик Ігор Ткач відзначив, що перша сесія міськради відбулася "путінськими методами".

"Ми за те, щоб без якоїсь злоби показати цій міській раді: якщо ви хочете робити правильні речі, то робіть їх правильно. Правильно – це означає законними методами",  підсумував Ткач.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: