fbpx

Громадські активісти не дали розбазарити спецфонд голови облради на матеріальні допомоги "нужденним" силовикам

Суспільство 21:59, 09.02, 2016

Від початку січня надійшло 700 заяв на матеріальну допомогу до фонду голови Івано-Франківської обласної ради. Більшість - від працівників силових структур. Фонд на 2016 рік акумулює 1,5 млн гривень.

Від імені ГС "Івано-Франківська обласна асоціація учасників та ветеранів АТО" у Фейсбук відзвітував член правління асоціації Василь Андріїв. Наводимо текст повністю:

"Мало хто знає, що у голови обласної ради (голова Івано-Франківської обласної ради – Олександр Сич, ред.) є щорічний фонд, з якого виділяють допомогу різним категоріям населення.

Так, в 2016 році сума цього фонду складає 1 500 000 грн.

З початку січня певне інформоване коло людей написало 700 заяв про виділення їм матеріальної допомоги… І хто б ви думали ці "потребуючі"? В 90% випадків це колишні працівники ДАІ, працівники МВС та СБУ…

Вдумайтесь… тільки за пару робочих днів січня 700 заяв… і кому..? З таким успіхом за місяць-другий ці "потребуючі" з'їдять річний фонд в 1,5 млн і середня сума складе всього 500 грн… і кому ми таким чином допоможемо..?

І взагалі з якою совістю можна йти і писати заяви на допомогу працівника ДАІ… та ще й на кілька копійок? Де якась елементарна людяність..? В нас тисячі сімей, які дійсно потребують фінансової допомоги… в нас десятки поранених бійців АТО і сімей загиблих…!
Відверто, я не розумію цих людей… ні совісті, ні честі..

Мали предметну розмову з головою облради щодо цих нещасних, бідних "слуг народу"… (дякую за розуміння і плідну співпрацю!) Вирішили створити комісію спільно з Асоціацією учасників та ветеранів АТО.

На цій комісії ми відсіяли цих "нужденних" і взяли до уваги справжніх учасників АТО, які насправді потребують цієї допомоги. Наше рішення було наступне:

1. Відхилити клопотання про надання допомоги "слугам народу" і не виділяти кошти. Натомість направити їх звернення у відповідні служби соц. політики.

2. Розподілити фонд голови облради на два напрямки: 
– 750 тис.  виключно на потреби бійцям АТО.

– решта – на потреби малозабезпечених сімей та інших категорій.

3. Виділити кошти наступним заявникам:

Пораненні  22 особи по 3 тисячі грн.
Бійцям з інвалідністю  17 осіб по 1,5 і 4 тисячі грн.
Сім'ям загиблих  3 родини по 4 тисячі грн.
Онкохворим  2 бійцям по 5 тисяч грн.
Сім'ї переселенців (чоловік на Сході в зоні АТО)  3 тисячі грн.

Загалом 46 осіб, які насправді потребують цієї допомоги.

Таким чином ми використали з фонду порядка 150 тис. грн.

Кожного місяця ми будемо засідати на комісії і ретельно працювати із наступними заявами! Місячний бюджет 62,5 тисячі. 

Справедливість є, тільки за неї варто боротись…!"

 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: