fbpx

Громадський активіст закликає розпочати кампанію зі звільнення головного архітектора Івано-Франківська

Суспільство 19:32, 11.07, 2016

Тарас Случик виступив у соцмережі з приводу затвердження міською радою Франківська ДПТ території під забудову на ділянці по вулицях Макогона – Крайківського – Промисловій.

Активіст запропонував провести комплексну громадську кампанію і закликає франківців об'єднатися для цього. 

"Івано-Франківська міська рада затвердила з порушеннями процедур Детальний план території по Макогона, який передбачає безпощадну та злочинну забудову.

Читайте, будь ласка: Марцінків переступив через громаду і протягнув на сесії спорудження 16-поверхівок у промисловій зоні Франківська. ФОТО, ВІДЕО

Для того щоб відновити справедливість, пропоную всім активно долучатись до:

1. Підготувати позовної заяви в суд з вимогою скасувати рішення сесії ради;

2. Підготувати місцеву ініціативу у форматі проекту рішення (не дарма минулого року я пролобіював Статут територіальної громади і окреме Положення про місцеву ініціативу – про скасування рішення сесії ради про затвердження ДПТ по Макогону;

3. Розпочати кампанію зі звільнення головного архітектора міста Дмитра Нижника у зв'язку з ймовірною фальсифікацією протоколу громадських слухань та невідповідністю займаній посаді. За кожну хвилину перебування на своїй посаді він зобов'язаний міському голові Руслану Марцінківу, тому це його відповідальність!

4. Проконтролювати щоб головний архітектор міста таки замовив комплексне ДПТ навколо міського озера, адже є рішення сесії ради про це",  написав Тарас Случик. 

Раніше, як повідомляв КУРС, громадські активісти Івано-Франківська вимагали зупинити цинічну забудову міста та виставили шість вимог, які, на їхню думку, допоможуть запобігти корупції у містобудівній сфері.

Франківці у мережі гостро відреагували на те, що депутати Івано-Франківської міської ради попрали інтереси громади  під вигуки громади "Ганьба" та "Банда" дали дозвіл на будівництво 33 багатоповерхівок "просвободівській" фірмі ТзОВ "Івано-Франківська дорожня компанія" у межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова.

Читайте також: Для мера вказівка Пупса важливіша за думку людей – мережі про скандальне голосування щодо забудови на Макогона

Як повідомляв КУРС, "СтопКор" викрив будівельні афери в Івано-Франківську і знайшов цілу низку скандальних об'єктів. За даними розслідувачів, у злочинній змові міськрада, департамент архітектури та містобудування, держархбудінспекція та головний архітектор міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: