fbpx

"Громадський арешт": у Калуші активісти затримали службовий автомобіль голови РДА, підозрюють контрабанду

Суспільство 13:47, 18.03, 2016

За інформацією активістів ГО "Автомайдан Прикарпаття", автомобіль голови РДА Наталії Бабій незаконно завезли з-за кордону. Активісти і депутати вимагають від Калуської районної ради дати оцінку діям очільниці райдержадміністрації.

Як розповів депутат Калуської міської ради від партії "АВТОМАЙДАН" Віктор Павлів, активісти ГО "Автомайдан Прикарпаття" понад тиждень у таємниці готувались до затримання автомобіля голови Калуської РДА Наталії Бабій. За його інформацією, автомобіль, на якому до сьогодні їздила Наталія Бабій, був незаконно пригнаний в Україну з-за кордону, щоб замінити машину, розбиту в ДТП минулого року. Як повідомляв КУРС, у тій ДТП 14 червня 2015 року постраждали п’ятеро осіб, зокрема й неповнолітні. Того дня, в неділю, до Калуської центральної районної лікарні з дому терміново викликали 14 медичних працівників. Потерпілих одночасно оперували дві хірургічні бригади.

"На якій швидкості їхала автівка і чому водій не впорався із керуванням, досі з’ясовують правоохоронці. Аж тут тобі нова справа по тому ж самому автомобілю. Тільки від попереднього автомобіля причеплені номерні знаки, номера під капотом і техпаспорт", – пише Павлів. 

Учора, перед засіданням позачергової сесії Калуської райради, активісти заблокували автомобіль у задньому дворі райдержадміністрації.

Лідер ГО "Автомайдан Прикарпаття" Володимир Павлів виступив на сесії районної ради і повідомив, що нинішня службова машина, якою користується голова РДА Наталія Бабій, ввезена в Україну незаконно. Була спроба автомобіля виїхати, і тільки завдяки швидкому реагуванню "автомайданівців" автомобіль заблокували. Активісти звернулися до поліції з вимогою перевірити автомобіль.

Поліція вирішила перегнати автомобіль на штраф-майданчик, де його оглянуть спеціалісти.

Втім, як стверджують активісти, експерти без особливого бажання лише оглянули авто. Активістам перевірити номер мотора не дозволили. У поліції повідомили, що розпочнуть кримінальне провадження і проведуть детальний огляд автомобіля.

"Ми вимагаємо публічно перевірити службове авто голови Калуської РДА і якщо підтвердиться інформація про незаконне ввезення автомобіля в Україну, вилучити його і відправити в зону бойових дій на сході України (АТО) для потреб військових, а тих, хто причетний до контрабанди, негайно звільнити із займаних посад і судити. Також вимагаємо від Калуської районної адміністрації не використовувати адміністративний ресурс і не тиснути на правоохоронні органи і свідомих громадян України", – зазначив Павлів. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: