fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Грибок з'їв підлогу, меблі та книжки: на Прикарпатті у садку та школі хворіють діти – батьки готують звернення до поліції. ВІДЕО

Грибок з'їв підлогу, меблі та книжки: на Прикарпатті у садку та школі хворіють діти – батьки готують звернення до поліції. ВІДЕО

Суспільство 16:27, 06.01, 2019

Грибок на підлозі, на стінах і навіть на книжках. В таких умовах навчаються діти в школі та дитсадочку села Кривець Богородчанського району, що на Прикарпатті.

Через сусідство із цвіллю та мохом діти почали масово хворіти. І це при тому, що обидва заклади розташовані практично у нових будівлях, інформують “Подробиці”.

Грибок тут чи не в кожному класі. У шкільній бібліотеці пліснява вже встигла повністю “з’їсти” підлогу і навіть перебралася на полиці із книжками. Ще страшніша ситуація в дитячому садку поруч. Грибок поширився на всю будівлю.

Батьки кажуть, навіть не здогадувалися, в яких умовах перебувають їхні діти. Керівництво закладу від них це довгий час приховувало. Про грибок вони довідались два тижні тому – випадково.

“Зайшов у роздягальню і провалився”, – розповідає батько вихованця дитсадка Сергій Богровецький.

Виявилося, що вся підлога у дитячому садочку зсередини була вкрита грибком і цвіллю.

У Богровецьких двоє дітей ходять до садка. Тривалий час вони хворіли – кашляли. Лікарі няк не могли поставити діагноз, допоки не виявили цвіль у дитячому закладі. Дихальні шляхи дітей вразив грибок.

Школі всього сім років. А дитсадок відкрили менше року тому. На його реконструкцію витратили майже півтора мільйона гривень. Як за такий короткий час нові приміщення міг з’їсти грибок? Люди впевнені – через неякісну роботу підрядників.

Керівництво дитсадка жодних коментарів не дає. Дізнавшись про приїзд журналістів, директор одразу повідомила, що перебуває у лікарні – послалася на гіпертонічний криз.

Чи понесе хтось покарання за неякісні роботи, невідомо. Батьки готують звернення до правоохоронців – вимагатимуть покарати посадовців, що ризикували здоров’ям дітей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: