fbpx

Херсонські ведмеді переїжджають на Прикарпаття. ВІДЕО

Суспільство 20:48, 08.09, 2017

У Херсоні активісти добилися перевезення родини клишоногих у Галицький національний природний парк на Прикарпаття. Тепер четверо бурих ведмедів, які тіснилися в зоокуточку, нарешті побачать гори і ліс.

Зовсім не південний вид тварин з’явився понад десять років тому у зоокуточку херсонського Гідропарку. Усе почалося з ведмежати, якого подарували мисливці. Згодом для нього підібрали і самицю. Недавно голова сімейства помер, начебто через вік. Тепер у вольєрі мешкають четверо клишоногих – бабуся, мама та двоє дітей.

У природі ведмеді на півдні не живуть. Тому Херсон і вважав клишоногих своєю фішкою. Але днями міські депутати проголосували за переведення клишоногих до Національного природного парку "Галицький", що на Івано-Франківщині.

На цьому наполягали захисники тварин. Цей вольєр розширили кілька років тому, але і він не підходить. Адже ведмедям потрібен простір, а не клітка, інформує 24 Канал.

 

Як повідомляв КУРС, Галицький національний природний парк готується прийняти 5 ведмедів з Херсонського зоопарку, де тварини зазнають жорстокого поводження та утримуються у жахливих умовах.

Нагадаємо, небайдужі активісти звернулися до працівників Центру реабілітації диких тварин, який розташований у селі Крилос Галицького району, з проханням прихистити родину бурих ведмедів.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: