fbpx

Хресна дорога: у Калуші пережили страсний хід Ісуса на Голгофу. ФОТО

Стиль життя 18:56, 27.03, 2017

26 березня, традиційно в четверту неділю Великого Посту, вулицями Калуша пройшла велелюдна Хресна хода за участю духовенства греко-католицької та католицької церков.

Хресна дорога проводилася в наміренні миру, братньої злагоди та кращої долі в Україні. "Боже, збережи Україну, як Ти завжди зберігаєш християнські держави, – молилися отці разом із отцем-деканом Михаїлом Бігуном. – Надихни нашу владу, аби вона служила тим, хто обрав її, а не своїм інтересам. Зглянься на нас, хай зникне протистояння між владою та народом, хай живе усе в Твоїй благодаті", – пишуть Вісті Калущини.

Хресна хода, основною метою якої було пережити дорогу Господа до Воскресіння через Голгофу, пройшла вулицею Чорновола, перетнула Площу Героїв, продовжилася вулицями Грушевського, Винниченка, Лесі України, через бульвар Незалежності та вулицю Євшана.

Цьогоріч вірні мали змогу пережити хресний хід Ісуса Христа на Голгофу – театральне дійство відтворення страстей Христових "Зображальна Хресна дорога" представили члени молодіжної християнської спільноти "Дар", яка діє як любительське об’єднання при місцевому храмі у житловому масиві "Хотінь".

У ролі Христа, Марії, воїнів, Пилата, жінок, Івана Хрестителя та інших виступили студенти та школярі.

"Це вже 54-та наша Хресна дорога, – повідомив настоятель парафії у Хотіні. – Ми побували у багатьох парафіях на Прикарпатті".

І хоч у неділю було доволі холодно, а зранку навіть падав сніг, співпереживання усіх, хто прийшов на Хресну дорогу, допомогли аматорам відтворити наочно страсті Христові.

Традиційно на Хресній дорозі хрест почергово несли духовенство, працівники поліції, прокуратури, суду, представники медицини, культури і лідери молодіжних організацій, освіти, влада міста та району, добрі матері і батьки, студенти, юнаки і юначки навчальних закладів міста і району, церковна прислуга й учасники бойових дій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: