fbpx

Ігор Соболевський у вибухах на своєму подвір'ї звинувачує "лісову мафію". ФОТО

Суспільство 11:08, 03.06, 2015

Вибухи на своєму подвір'ї голова Асоціації деревообробних і заготівельних підприємств Західної України Ігор Соболевський пов'язує з діяльністю "лісової мафії", яка хоче знищити малий і середній бізнес у деревообробній галузі.

Про це він повідомив у телефонній розмові з кореспондентом КУРСу.

За словами голови асоціації деревообробних і заготівельних підприємств Західної України, це уже не перша спроба його залякати. Раніше, окрім анонімних погроз, були два вибухи на його обійсті та спроба підпалу підприємства, яке належить Соболевському.

Сьогодні ж на подвір'я підприємця було кинуто дві гранати, одна розірвалась навпроти дитячої, де в той момент спала донька. Вибуховою хвилею у кімнаті повибивало вікна – але дитина не потерпіла. Другу гранату прийняла на себе собака, від вибуху їй відірвало щелепу. Тварину довелося усипити. 

Третя граната, яка не вибухнула, була прив'язана до дверної ручки, і, за припущеннями Ігоря Соболевського, мала розірватися, коли хтось відчинить двері, але, на щастя, граната не здетонувала. 

Від вибухів також постраждали два автомобілі: один належить Соболевському, інший  родичу.

Ці вибухи підприємець пов'язує насамперед із засіданням робочої групи з вироблення стратегії забезпечення сировиною деревообробної галузі, яке відбулося 29 травня у Державній лісовій агенції України.

На цьому засіданні Західноукраїнська асоціація виступила проти запропонованої системи продажу деревини за так званим "порогом", який дає право великим підприємствам отримувати сировину за прямими угодами.  

За словами Соболевського, цей документ впроваджує схему миттєвого знищення малого і середнього бізнесу в деревообробці, а це більше як 80% від загальної кількості підприємств. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: